Після тріумфу на Євробаченні Німеччину охопила справжня "лєноманія"

11
0

Після тріумфу 19-річної співачки Лєни Майер-Ландрут на "Євробаченні-2010" Німеччину охопила справжня леноманія, повідомляють ЗМІ. Загальну ейфорію вже порівняли з ЧС-2006 у Німеччині. За всю історію "Євробачення" Німеччини лише одного разу вдалося виграти конкурс: в 1982 році, коли її представляла співачка Ніколь (співачка виконувала композицію під акомпанемент гітари, на якій грала сама, і арфи). У той час Ніколь було лише 18 років.

За виступом Лєни на "Євробаченні-2010" пізно ввечері 29 травня стежила, без перебільшення, вся Німеччина. У центрі її рідного міста Ганновера була організована пряма трансляція на величезних екранах. Для цього перед міською ратушею поліція перегородила широку шестисмугова вулицю. Для спільного перегляду конкурсу тут зібралися близько 20 тисяч чоловік - як під час ЧС-2006 з футболу в Німеччині.

Одні сиділи прямо на асфальті, інші завбачливо захопили з будинку складні стільці. Багато хто з уболівальників були одягнені у футболки з написом "Ганновер за Лєну", 2010 рік.

Після того, як стало відомо про результати конкурсу, тисячі фанатів по всій Німеччині святкували перемогу Лєни. На знаменитій гамбурзькій вулиці розваг "Reeperbahn" пройшла офіційна вечірка, присвячена "Євробачення". Її щорічно проводить німецька суспільно-правова медіакорпорація ARD.

У Ганновері понад 40 тисяч людей зібралися біля будівлі мерії, щоб відсвяткувати перемогу Лєни.

"Європа любить тебе!" - З таким заголовком вранці 30 травня вийшов німецький таблоїд Bild. "Ми пісенні чемпіони! Лєна - це ми!" - Вигукують журналісти самої багатотиражної газети Німеччини.

"Я вітаю Лєну Майер-Ландрут з прекрасним успіхом в Осло. Лєна підкорила мене своєю природністю і сердечністю. Її можна назвати чудовим символом молодої Німеччини", - заявила Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель.

"Це перемога не тільки Лєни, це перемога Німеччини та перемога доброго смаку", - вважає після оголошення результатів Євробачення Штефан Раб, відомий німецький телеведучий і продюсер Лєни Майер-Ландрут.

У другій половині дня неділі, 30 травня, Лєна Майер-Ландрут спецрейсом повернулася до Ганновера. В аеропорту їй влаштували пишний прийом. За словами очевидців, подібний прийом місцеві жителі не чинили навіть королеві Єлизаветі II.

У Ганновері Лєну прийняв бургомістр міста Штефан Вайль. За його словами, ім'я переможниці Євробачення буде занесено в Золоту книгу міста.

Тим часом голова молодіжного відділення правлячої в Німеччині партії Християнський демократичний союз Філіп Місфельдер звернувся до президента ФРН Хорста Келера з вимогою нагородити Лєну Мейєр-Ландрут та її продюсера Штефана Раабе Федеральним хрестом за заслуги.

Нагадаємо, в столиці Норвегії Осло в ніч з 29 на 30 травня відбувся фінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2010". Перемогла представниця Німеччини Лєна Майер-Ландрут.

Друге місце зайняла група "maNga" з Туреччини, третє місце - Paula Seling & Ovi з Румунії.

Представниця України Alyosha увійшла в десятку фіналістів, набравши 108 балів.

Всього у фіналі "Євробачення-2010" взяли участь 25 країн.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також