Після закриття виборчих дільниць на вулиці українських міст додатково вийде 7 тисяч працівників - МВС

15
0

Сьогодні у день виборів Президента України начальник Департаменту громадської безпеки генерал-майор міліції Володимир Маєвський на брифінгу у Міністерстві внутрішніх справ України повідомив, що у державі станом на 18.00 було зареєстровано понад 50 повідомлень про події, пов'язані із виборчим процесом.

Найбільше порушень було зафіксовано в Києві, Донецькій і Луганській областях, АР Крим, на Волині, в Чернігівській, Дніпропетровській, Черкаській і Хмельницькій областях.

Здебільшого це були спроби винесення бюлетенів з виборчих комісій. Також правоохоронцям стали відомі випадки хуліганських проявів, підкупів виборців, спроби перешкоджання діяльності виборчих комісій і інциденти з проведенням незаконної агітації. Загалом було порушено одну кримінальну справу.

 

Після закриття виборчих дільниць на вулиці українських міст додатково вийде 7 тисяч працівників

Під час сьогоднішнього брифінгу у Міністерстві внутрішніх справ України начальник Департаменту громадської безпеки генерал-майор міліції Володимир Маєвський, інформуючи представників мас-медіа про стан правопорядку під час нинішніх президентських виборів, зазначив, що у державі сьогодні, станом на 18.00 було зареєстровано понад 50 повідомлень про події, пов'язані із виборчим процесом.

Найбільше таких інформацій надійшло з Києва, Донецької і Луганської областей (по 7), АР Крим, Волині і Чернігівської області (по 4), Дніпропетровської, Черкаської областей і Хмельниччини (по 3). Здебільшого це були спроби винесення бюлетенів з виборчих комісій - таких фактів міліція зафіксувала допоки 10. Також правоохоронцям стали відомі 8 випадків хуліганських проявів, чотири підкупи виборців, стільки ж спроб перешкоджання діяльності виборчих комісій і три інциденти з проведенням незаконної агітації. Загалом було порушено одну кримінальну справу - за вже відомими ЗМІ хуліганськими діями на виборчій дільниці і стосовно працівника міліції, який перебував там, що сталися минулої ночі на Тернопільщині. Двох хуліганів, які на момент скоєння порушення закону перебували у п'яному стані, вже затримано. Прокуратура району невдовзі порушила за фактом хуліганства і опору працівникові міліції під час виконання ним службових обов'язків кримінальну справу.

Керівник Департаменту громадської безпеки МВС зауважив, що першу частину своєї службової місії під час виборів міліція практично завершила, і доволі успішно. Залишився другий, не менш важливий етап - охорона бюлетенів та відповідної документації під час їхнього транспортування до окружних комісій і подальше забезпечення правопорядку у державі.

Увечері, після закриття виборчих дільниць, на вулиці українських міст вийдуть додаткові наряди патрульної служби. Цим працівникам міліції допомагатимуть спецпідрозділи, що перебувають у резерві. Всього на допомогу 70 тисячам правоохоронців, які охороняли порядок на виборчих дільницях, вийде ще 7 тисяч їхніх колег - лише в Києві додатково вийде на патрулювання майже 300 міліціонерів. До речі, саме столична міліція, як і зазвичай, у цей час взяла на себе порівняно найбільший і складніший об'єм роботи. Наприклад, наряди столичної міліції наближені до наметових містечок однієї з партій, які розгорнулися поблизу Верховної Ради, ЦВК, Секретаріату Президенту і Кабміну (загалом майже 130 наметів, з них 13 великих військового зразку). Завдяки цьому тут правопорушення на реєструвалися.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також