Пітбайки – мотоцикли для любителів оригінальної техніки

28
0

Перші пітбайки з'явилися в Америці. Вони були конструкції, які більше нагадували велосипед, ніж мотоцикл. Проте, все ж таки пітбайки мали одну важливу відмінність - 2-тактний мотор, здатний розвивати невелику швидкість.

Такі незвичайні конструкції були створені спеціально для пересування персоналу та гонщиків у спеціальних зонах (пітстопах).

Згодом моделі набули неймовірної популярності, тому виробники вирішили вдосконалити конструкції. Результат можна побачити у сучасних магазинах (наприклад, на сайті: https://ua-motors.com.ua/). Тут представлені потужні агрегати з усіма важливими елементами, які можна сміливо називати мотоциклами.

Чим пітбайки виділяються на фоні інших мотоциклів?

Вказані моделі є оптимальним рішенням для тих, хто любить міні-супермото та міні-мотокрос. Крім цього, пітбайки підходять для мотоциклістів-початківців, які тільки освоюють основи управління технікою. Така широка сфера застосування обумовлена основними характеристиками пітбайків:

  • невеликі колеса;
  • мінімізована геометрія;
  • мала кубатура;
  • переважне використання 4-тактного двигуна.

За рахунок зазначених характеристик забезпечується легкість в управлінні та виразне відчуття зчеплення, що дуже важливо для новачків. Крім цього, пітбайки дозволяють отримати загальне уявлення про великорозмірні моделі, а також їх можливості. Таким чином, можна підготуватися до поїздок на більш потужних різновидах і убезпечити себе від серйозних помилок у процесі водіння.

У чому переваги пітбайків?

Багато експертів називають такі моделі маленьким вступом до великого спорту. Цей вираз максимально точно характеризує невеликі, і при цьому досить зухвалі конструкції. Вони прості в експлуатації та порівняно безпечні, що дає змогу освоїти спортивні навички без клопоту, пов'язаних з обслуговуванням повноцінних мотоциклів.

Але на цьому вигоди пітбайків не закінчуються. Список також доповнюється іншими перевагами:

Компактний розмір. Це головна відмінність зазначених агрегатів і водночас їхня головна перевага. Пітбайки характеризуються мінімальною вагою, яка дозволяє комфортно пересуватися в різних умовах. Вони можуть подолати навіть важкодоступні місця, де ніяк не пройде кросовий байк.

Потужний двигун. Незважаючи на невеликі розміри, пітбайки є досить «агресивними» моделями. Вони оснащені силовими агрегатами невеликої кубатури і здатні розвивати велику швидкість.

Універсальність. Пітбайки можуть стати оптимальним рішенням для тих, хто ще не визначився, для яких умов потрібний байк. Такі мотоцикли легко пересуваються як по пересіченій місцевості, так і міським дорогам.

Наявність дорослих та дитячих моделей. Пітбайки представлені у величезній різноманітності. В асортименті можна знайти оптимальні рішення, навіть для маленьких гонщиків.

Крім цього, важливо відзначити малий діаметр коліс. Більшість моделей оснащені задніми колесами діаметром близько 12 дюймів. Подібна характеристика благотворно впливає на динаміку та прохідність. Щодо обслуговування, то пітбайки дуже вигідні в цьому плані. Адже такі конструкції не обов'язково відвозити в сервіс, а на всі процедури знадобиться не так багато коштів.

Враховуючи зазначені особливості, пітбайк можна сміливо вибирати як перший мотоцикл і дітям, і дорослим. В обох випадках модель забезпечить лише приємні емоції від їзди та мінімум витрат на обслуговування.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також