Півтисячі закарпатців залишилися без водопостачання

6
0

З метою попередження кишкових захворювань тимчасово припинено роботу водопроводу в с.Бакта на Закарпатті. Берегівською районною санепідстанцією у пробах води, відібраних для аналізу з водонапірної башти в с.Бакта Берегівського району, було виявлено невідповідність за бактеріологічним показником. Виявлені мікроорганізми попередньо віднесено до групи сальмонела.

Виходячи з результатів попередніх досліджень, постановою головного лікаря Берегівської райСЕС з метою попередження спалаху інфекційних захворювань було тимчасово припинено функціонування водопроводу.

Від центрального водопроводу було відключено 7 п'ятиповерхових, 1 чотириповерховий та 5 двоповерхових будинків, в яких проживають 650 людей. Водозабезпечення здійснюється за рахунок альтернативних джерел водопостачання, наявних в с.Бакта. На даний момент проводиться знезараження водопровідної башти та водопровідних мереж.

Організовано підвіз води спеціалізованим автотранспортом берегівського підприємства "Айсберг" з відбором води з Берегівського міського водопроводу. Районна СЕС здійснює контроль якості привозної води. Крім того, проводиться ревізія стану водопровідних мереж.

Бактеріологічною лабораторією обласної санепідстанції з 05.07.2010 р. проводиться дослідження води з свердловини (джерела водопроводу) та ідентифікація виявлених культур, попередньо віднесених до групи сальмонела. Про результати буде проінформовано додатково.

Випадків захворювань на кишкові інфекції в червні-липні 2010 р. в с.Бакта Берегівського району Закарпатської області не реєструвалось.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також