Площу Народну в Ужгороді продовжують цілодобово захищати активісти

16
12

Площу Народну продовжують захищати активісти. Їх постійна кількість складає приблизно 20 людей. Включає вона по-старому громадських активістів, творчу інтелігенцію та журналістів.

Люди вже третю ніч встановили цілодобове позмінне чергування, тому жодної години площа без нагляду не залишиться. Кожної хвилини вони очікують приїзду техніки, адже недарма площу відключили від електрики.

Побутує думка, що активні дії руйнівників зупинило лише сьогоднішнє засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, котре відбувалося в приміщенні Закарпатської обласної ради за участі народних депутатів України.

За інформацією Віталія Грегора та Олега Диби голова Закарпатської облради Іван Балога готовий повністю підтримати мітингувальників, зокрема вже готуються документи, які обласна рада передасть до Генеральної прокуратури.

Отож, на даний момент завданням захисників Народної є недопущення подальшого пошкодження площі.

Коментарі

Ч
читач

До Михайла! Шановний Михайло, ну якщо Вас найняли ,щоб сюди писати,то це Ваша особиста справа,не треба за всіх розписуватись!Тих,що так старанно обороняють Площу, десь 20 людей..а говорять,як за всіх ужгородців!Часи змінюються, та площа змінюється!На рахунок Шевченка погоджусь з Gjksnjkju !

G
Gjksnjkju

Основним аргументом противників змін є повернення до часів Чехословатчинни так якого жера там Шевченко робить?

S
sergio

Тримайтеся хлопці! Не дамо Ледиді понівечити Народну!

ДЧ
до читача

"..дійсно там зовсім нема нічого особливого..." Ну, це ваша суб'єктивна думка, що нема нічого особливого. Весь світ визнає чеську архітектурну школу функціоналізму та конструктивізму - а партер на Народній створений саме чеськими архітекторами в 1930-х роках. "...її ж не руйнуйвати зібралися,а реконструювати, як це було вже декілька разів..." Забетонувати площу - це хіба не руйнування того, що було раніше? Зелений прямокутник площі ніхто ніколи не чіпав з 1938 року, за виключенням косметичних змін та озеленення. А зараз що? Бетон, фонтани, лавиці і ще чорт зна що! І всі ці забаганки Ледиди - за наші гроші - 3 млн гривень.

М
Михайло

Шановні коментатори Ледиди, попросіть свого шефа, хай набере інших - менш тупих. Проект Павлея гарний і вдалий, але не для Народної площі. Цей архітектурний ансамбль є містобудівною пам'яткою і партер теж входить в охоронну зону. Бетонувати площу та тулити туди фонтани - це банальний вандалізм Але я розумію, що вам в силу низького інтелекту не оцінити значущість архітектурного спадку представників чеського конструктивізму.

Ч
читач

підтримую незадежного...дійсно там зовсім нема нічого особливого, та ,з рештою,її ж не руйнуйвати зібралися,а реконструювати, як це було вже декілька разів!Проект дійсно дуже гарний й вдалий!Зараз-це не площа,а особливо точно не пам ятник архітектури!!!

В
Вовчик

О пєдофілька Диба почав на Мукачево.нет коментувати))) Щось у лісі здохло

Н
Незалежний

То пасовисько то пам'ятка? Чи стане проблемою те якщо по тій траві почнуть ходити? Думаю ні, а там просто хочуть зробити нормальні доріжки! Де ви до фраца були колі на капітульній будинок перебудували, чого ви не лаєтеся на перебудовану Театральну?

ДІ
До Івана Івановича

"Напишіть вже кінці-кінців чому площа Народна не повинна бути реконструйована? Чому???" Тому, телепню, що Народна - це спадок чеських архітекторів Крупки та Лібшера, пам'ятка архітектури. Тудом? Чи з трудом? Чи для тебе не існує пам'яток архітектури і можна нищити все підряд? Для тебе існує щось святе в цьому світі?

МС
Микола Староста(Жалива)

Мені вже по людськи шкода цих Балог, ще вже агонія. Насрати(вибачте) вже там де дійсно є позитив, це позор! Взяли у останній постріл дибанутого галичанина Дибу. Людину,яка є негативом для закарпатців,людину, яка нічого доброго не зробила тільки дивиться,як нажитися на проблемах Балог. І ще головний дибанутий черговий:))) смішно.

1
123

Ну вот и выплыл дибовский хозяин,про которого писали. Теперь понятно откуда ноги растут. Хоть вдумайтесь в цифру - 20 человек защищают площадь. Не пару сотен, не пару тысяч. 120 тысяч жителей в городе. Из ни 20 человек на полном серьезе пытаются что-то навязать и выступать от имени всех ужгородцев.

ІІ
Іван Іванович

Балога готує документи в генарльну прокуратуру для того, щоб Ужгород виглядав гірше. Напишіть вже кінці-кінців чому площа Народна не повинна бути реконструйована? Чому??? Тому що цього не хоче Балога це не аргумент!

Читайте також