По-білоруськи: у п'яних водіїв назавжди конфісковуватимуть автомобілі

4
2

Така масштабна "війна" нетверезим водіям була оголошена через зростання кількості аварій із тяжкими наслідками. Щороку в Білорусі затримують понад 55 тисяч п'яних водіїв. Тільки у першій половині 2013 року було затримано понад 20 тисяч нетверезих кермувальників.

У Білорусі із сьогоднішнього дня набуває чинності закон, згідно з яким у водія тепер зможуть конфіскувати автомобіль при повторному керуванні ним у нетверезому стані протягом року. Конфісковані автомобілі продаватимуть. Кошти, виручені від продажу автомобіля, може отримати держава і особи, котрі постраждали із вини п'яного водія.

Також збільшиться і розмір штрафів за керування автомобілем у нетверезому стані, передачу керування транспортом п'яній людині. Якщо у ДТП із вини нетверезих автомобілістів загинуть 2 і більше осіб, то таким водіям "світить" до 10 років у в'язниці. Хоча раніше термін покарання обмежувався 3 роками.

Зауважимо, що новинки законодавства поширюватимуться не лише на білорусів, але й на іноземних громадян, передає ИТАР-ТАСС .

Коментарі

Т
тоже

Тоже за треба і в Україні ввести такий закон но для всіх

Я
Я

Дуже правильно, молодці!

Читайте також