Почаївська Лавра може стати новим епіцентром коронавірусу

4
3

Міністерство охорони здоров'я підозрює великий спалах коронавірусу в Почаївській лаврі, але скаржиться, що настоятель відмовляється співпрацювати.

Про це повідомили на засіданні оперативного штабу Тернопільській області розповіла головний санітарний лікар Тернопільської області Оксана Чайчук.

Санлікарка розповіла, що настоятель Почаївської лаври відмовляється від контактів з медиками, які намашаються з'ясувати, чи є у даврі спалах коронавірусу.

"У нас вчора виникла ситуація у Шумському районі, яка тісно пов'язана з Почаївською лаврою, так як священик, який бере участь в хорі в Почаївської лаври, є священнослужителем на території Збаразького району, а дружина його працює бухгалтером в Шумської лікарні. Відповідно, контакти пішли як серед співробітників бухгалтерії, так і головний лікар у нас позитивний і багато лікарів. Вчора був 21 позитивний результат, а всього по Шумську 26 позитивних ", - сказала вона.

За словами Чайчук, з цим священиком і хором у Почаївській лаврі пов'язаний спалах і в Дубенському районі Рівненської області. А помічник обіцяв надати список хору, але не зробив цього.

"Мер Почаєва теж не приймає великої участі, говорить, що нікого не знає. Вдалося обстежити двох священиків, двох хористів, а решта - контакт дуже великий. Ці священики, які беруть участь в хорі Почаївської лаври, мають парафії в Шумському районі, Кременецькому районі , Збаразькому районі. тобто якщо ми доб'ємося результатів обстеження, буде досить великий спалах ", - сказала Чайка.

Вона додала, що у України є також звернення консула Молдови про зараження восьми паломників, які відвідували Почаївську лавру.

"Ситуація в Почаївській лаврі знаходиться на особистому контролі у прем'єр-міністра. Сьогодні йдуть запити з Кабміну", - заявила вона.

Нагадаємо, у МОЗ кажуть, щонайменше 3 церкви стали вогнищами спалахів коронавірусу в Україні.


Коментарі

.
.

ЗЕнечисть навмисне заразила попів, щоби викурити гундяєвських попів з лаври в лікарні на ізоляціо-резервацію, а назад у лавру вже вороття попам не буде, бо там угикицівці забарикадованно засядуть! а тягнибик вже й лапи потирає з ухмилкою в очікуванні....

М
Михалич

"якщо ми доб'ємося результатів обстеження, буде досить великий спалах" (с)

Р
Рем

Ще бiльше пишiть за упцмп, ще бiльше трешу ! Католики i балога сятi !? Всi вони одинаковi цi чиновники та служетелi культу ! Нудить вiд вашоi однобокоi, непрофесiйноi подачi матерiалу!!!!!

Читайте також