Подалі від москви: Понад 70 вулиць перейменують у Мукачівській громаді

7
5

Рішення про зміну назв вулиць, скверів, площ та провулків, які названо на честь російських та радянських діячів політики, ініціював на засіданні виконкому міський голова Андрій Балога.

Як повідомляє пресслужба Мукачівської міськради, з метою відзначення подвигу, масового героїзму громадян, проявлених у захисті міст під час відсічі агресії росії було розглянуто звернення про перейменування вулиць Мукачева та сіл громади, які містять російські та радянські назви.

Йдеться про понад 60 вулиць в місті та 18 вулиць в 10 селах міської територіальної громади.

Проєкт 5 квітня обговорили на комісії з питань збереження історичної спадщини, найменування та перейменування вулиць, встановлення пам'ятних знаків на території населених пунктів.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

МП
мурашкі па кожє

і улицю Толстого не забудьте...... давно ся іменувала Ружова улиця, тамки росли сакури......

ВВ
в венгрии

У будапешті в ніч виборів вандали розмалювали стенди зі світлинами (фотографії) виставку про війну в Україні. Це сталося у вечері або у ніч виборів. венгры хулиганы викрикували проросійські гасла "Українська Правда".Мабуть прийдеся у закарпатті теж змінювати назви венгерских улиц на Українські.І ще одне прапори венгерские у закарпатті треба мабуть відправити за за русским кораблем...Залишити тільки НА ВЕНГЕРСКОМ ПОСОЛЬСТВЕ.

Л
Лоці

У Сивлюші нико ся и ни шупать , перейменовати улиці . Тай тот памнятник совецким освободителям у центрі вариша , давно би перенести дагде у другоє місто . Мер на тото забив , йому и так добре ... Є у нас доста улиць из маскальськими назовками.

В
Вобейда

А на зло Орбану перейменуйте улицю Петефі на улицю сапера Водічкі.

М
Мукачівець

Перенести пам'ятний знак радянської доби окупації з центру міста ... за місто . В Естонії так зробили вже давно . Москалота і руЦкоглаголющий сегмент бушував але з початком геноциду українського народу дикими рашистами , МИ ЇМ ЦЬОГО НЕ ДАМО . ОТЖЕ , МЕР МІСТА МУКАЧЕВО, ДІЙТЕ !

Читайте також