Податок на нерухомість: скільки закарпатці заплатять за "зайві квадрати" у 2017-ому (Інфографіка)

11
5

За квартиру площею понад 60 кв.м. та будинок понад 120 кв.м. українці мають сплатити податки.

Цього року платіжки нам надійдуть до 1 липня, а заплатити податки потрібно до 28 серпня. Вони будуть за минулий рік, тобто вираховуватимуться відносно мінімальної зарплати 1378 грн.

Оподаткуванню підлягають житлові будинки, прибудови до будинків, квартири, кімнати в комуналці, будинок на дачі, а не треба платити за гуртожитки, аварійне житло, майно сиріт та одиноких матерів, дитячі садки, дитбудинки сімейного типу, храми. Суму податку визначають органи місцевого самоврядування у кожному регіоні окремо.

Так, за зайві 100 квадратів ужгородці цьогоріч сплатять 1378 грн. У разі прострочення, прийдеться заплатити штраф: при оплаті у вересні у розмірі 10% від податку, а в жовтні – вже 20%.

До слова, з підвищенням заробітної плати до 3200 грн автоматично у два рази зросли штрафи, судові збори, єдиний податок для 1 і 2 групи, а також податок на нерухомість.

Коментарі

М
мукачево

Хай пояснять формулу розрахунку, бо вона настільки заплутана, напевно для того, щоб злодіїї при владі, що 25 років грабували народ і державу, багато не платили.

П
Пітьо

Шо здуріри? То я сам собі дом построїв

R
rem

В країнах з африканським рівнем корупції упор треба робити саме на податки такого типу як податок на нерухомість, бо діюча система оподаткування, орієнтована на оподаткування монетарних доходів (зарплат, прибутку, дивідендів), поки що не здатна відслідкувати навіть 40-45% від реальної суми монетарних доходів громадян, і таким чином є екстра асоціальною, коли бідні платять набагато більшу частку від свого доходу в бюджет.

Р
Рома

А чому в Ужгороді так дорого? Це наші депутати голодні? Оби їх Бог уже раз накормив!!!

ОЕ
ох епт

Ну акуеть сфоткали

Читайте також