Поета Андрія Любку зарахували до богемних Кролів

16
1

З історичних постатей у Рік Кролика або Кота народилися Конфуцій, Епікур, Альберт Ейнштейн, Вальтер Скотт, Льюїс Керролл, Йосиф Сталін, Назарій Яремчук, Валерій Лобановський, баба Параска (Параска Королюк)... А серед наших сучасників 2011 рік буде роком знаменитостей, народжених у 1939, 1951, 1963, 1975, 1987 роках...

У Рік Кролика/Кота 1939 року народилися українські письменники Валерій Шевчук та Ігор Калинець, американська співачка Тіна Тернер. Через дванадцять років, 1951-го, на світ з’явилися поет Степан Галябарда, українські політики Юрій Костенко та Наталія Вітренко, столичний міський голова Леонід Черновецький, а також – знаменитий англійський рок-музикант Стінг.

Кролик і Кіт – покровителі і тих, хто народився у 1963 році. Серед них – і такі зіркові українці: олімпійський чемпіон Сергій Бубка, «міністр-надзвичайник» Віктор Балога та міністр освіти Дмитро Табачник, літератор Кость Москалець. Їхніми однолітками є знаменитий голлівудський режисер та актор Квентін Тарантіно і американська співачка Вітні Х’юстон.

Наступним роком, покровителем народжених у який є Кролики та Коти, є рік 1975-й. А це рік лідера гурту «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука, співачок Наталії Могилевської і Марини Одольської, футболіста Олександра Шовковського, а також всесвітньо відомих актрис Анджеліни Джолі та Міли Йовович.

Ще три українські співачки народилися у Рік Кролика-Кота, але вже 1987 року, – Настя Каменських, Анастасія Приходько та Ірина Федишин. Цього ж року народжені молодий поет Андрій Любка і володарка титулу «Міс Україна-Всесвіт» Ганна Пославська.

Коментарі

СМ
старий мукачівець

Якщо Любку віднесли до богеми то Закарпатській богемі гаплик

Читайте також