Поету Андрієві Любці заборонили читати вірші

14
4

у Львові

Закарпатському поету 21-річному Андрієві Любці заборонили провести зустріч із учнями львівської школи N35. Минулого тижня Андрій мав читати там вірші в рамках акції ”Тиждень читання”. Проти виступила організація Російське молодіжне братство.



— Запрошений молодий ”митець” вважає українську поезію ”сучою”, а книжки ”курвами, що пішли по руках”, — кажуть представники Російського молодіжного братства. — Яку думку складуть школярі-росіяни про сучасну українську літературу?



Любка навчається на філолога в Ужгородському університеті, є заступником голови обласного осередку БЮТу. Видав дві збірки поезій. Братство обурили рядки його вірша зі збірки ”Вісім місяців шизофренії”: ”Я дімедролю. Читаю вірші. Багато бухаю. Багато сплю. Залізаю у сон, наче у нішу. Я матюкаюся. Але не курю”.



Школа N35 — одна із п’яти в місті, де викладають російською, розташована у центрі Львова. Тут навчалися співачки Лоліта Мілявська й Анжеліка Варум. Два тижні тому стало відомо, що міська рада хоче закрити заклад через малу кількість учнів — навчається 180 дітей. Російське молодіжне братство проти закриття.



— Заява братства — провокація, — вважає Любка. — Привертають увагу до школи і своєї організації. Якби був інший письменник, вони знайшли б у його творчості неприпустиме.



Зустріч організатори скасували. Андрій запевняє, що не планував читати дітям непристойне:



— Хотів розповісти про свої шкільні роки. Замість спілкування 5 годин сидів у кафе і пив каву. Вимагатиму вибачень від Російського молодіжного братства.



”Тиждень читання” проводять у рамках фестивалю ”Форум видавців — дітям”. Із 22 квітня по 8 травня письменники виступають у всіх школах Львова. Беруть участь молоді та відомі автори — Роман Іваничук, Наталка Сняданко, Василь Габор, Мар’яна Савка.



— Якщо письменник зі Львова, намагалися організувати зустріч у його рідній школі або тій, що найближче до його місця проживання, — каже організатор акції Григорій Семенчук, 17 років. — Решту шкіл розподілили між приїжджими. Якою мовою ведеться у них викладання, не цікавилися. Поет-дисидент Ігор Калинець виступав у польській школі. І дізнався про це тільки на місці.




Коментарі

А
Андрей

диакон Андрей Кураев Позор богословия в Ужгороде и Сыктывкаре • 6 Май, 2009 at 4:43 PM `На заседании специализированного Ученого совета Ужгородской богословской академии имени святых Кирилла и Мефодия под председательством профессора протоиерея Виктора Беди состоялась защита диссертационного исследования протоиерея Иоанна Лапко — «Учение евангельских христиан-баптистов и христиан веры евангельской об обрядах принятия в общину и хлебопреломления в их соответствии с Православной сакраментологией»;

В
ВАСИЛЬ

в серцях народу... І в годину, зазначену Господом відродилася і відкрито стала сповідуватись віра православна в селі Іза і відтіля стала ширитися по Карпатській Русі, а тепер прийшов час для поновлення і відтворення історичної православної кафедри в м. Мукачевому. У день свята св. Ілії Пророка прибуде до Мукачева на постійне проживання Його Преосвященство Преосвященніший єпископ Йосип, постійний делегат Священного Синоду й Екзарх Православної Церкви в Карпатській Русі і Словаччині. З цього дня б

В
ВАСИЛЬ

Ф.М. Достоевского, вызвала протест аттестационной комиссии, и отец Иустин остался без диплома.//// Влітку 1916 року отець Іустин поступає до Санкт-Петербургської Духовної академії, але революційні події не дозволили йому отримати вищу духовну освіту в Росії; він продовжує навчання на богословському факультеті Оксфордського університету (Великобританія). Здібний і старанний студент блискуче здавав всі іспити, але його докторська дисертація, присвячена творчості російського христоцентричного письм

В
ВАСИЛЬ

Уважаемые читатели давно слежу за новыми публикациями по истории Закарпатья. Недавно на сайте Мукачевской епархии я нашел статью об о.Иустине Поповиче, которого сербы канонизировали. Прочел и удивился. Где-то я уже это читал. Пересмотрел свою библиотеку и действительно нашел. В свое время архимандрит Гаврииил (Кризина) написал статью об этом подвижнике. Я сделал себе таблицу, где сопоставил текс, сходится на 90%. Полный плагиат. Читайте сами. В связи с тем, что сдесь нельзя повесить таблицу, сна

Читайте також