Погорєлов вирішив зачистити ромський табір в Ужгороді протягом 24 годин

28
12

Мер озвучив перед ромами ультиматум - покинути будинки протягом доби.

Як повідомив ромський активіст Мирослав Горват, сьогодні коло обіду о 12 годині мені зателефонував Андрій Балог, мешканець ромського поселення по вулиці Гранітній в Ужгороді. Саме тоді у табір приїхала велика комісія на чолі з мером міста Віктором Погореловим. Були присутні представники прокуратури, міліції, журналісти.

Метою візиту було попередити ромів про те, що вони повинні у стислі терміни виселитись зі своїх будинків. Підстава – незаконне будівництво. Зі слів жителів, правоохоронці заходили до будників, питали про людей які мають реєстрацію. Все це відбувалось у жорсткій формі.

«Коли я під’їхав до Гранітної дана комісія «перекочувала» на вулицю Тельмана, де проводила аналогічну профілактику серед тамтешніх ромів. Зі слів Золтана Адама, голови ромської громадської організації, на Тельмана Погорелов дав ромам 24 години на «евакуацію», - зауважив активіст.

Сьогодні на 17:00 очікується зустріч у міській раді для обговорення цих подій між міською владою та ромськими громадськими лідерами.

Слід зазначити, що дані відвідини таборів не були відомі навіть депутату Ужгородської міської ради по округу де розташована вулиця Гранітна Василю Гомонаю, якому я зателефонував після цих випадків.

«Найгірший варіант – це знесення будинків ромів. Однак куди підуть їх мешканці? Можливо розіб’ють намети на Поштовій, як жили їх предки? Шанс для ромів – це об’єднатися і разом відстоювати свої інтереси. З правової точки зору зрозуміло, що роми живуть на незаконних підставах в цих будинках. Однак влада не дивиться на 2-3 кроки вперед – ромам яких позбавлять всього що вони мають в цьому житті втрачати буде вже нічого….Люди знаходяться в дуже напруженому стані», - зауважив Мирослав Горват, додавши, що вихід з даної ситуації потрібно було шукати на широкій зустрічі мера міста і 10-15 лідерів ромських громад Ужгороду. Тому що подібні проблеми є всюди по області – Мукачево, Берегово, Хуст, В. Березний….

Коментарі

Ч
ЧИТАЮ

ЧИТАЮ

М
Міліцішта

Балога їх забере од собі, та повезе у Синяк. Укупле їх у купели у чані з молоком, а як ся удбілять і учистять та привезе їх усіх на выборы мера голосовати за Сына Андрея. Та уберуть го тоті циґаны своїм мером! Та будуть ся дурні мукачівце радовати тому чуду!!!

F
Fredy

Стерли - напишу ще раз. Андрійко-циганський барон не допустить такого сценарію в борок-телепі. Мукачівські цигани можуть спати спокійно.

С
саша

У Мукачеві ще хуже, я з сусідами колись просили у нашого мера ділянки на полі між вулицями Великогірна - Пряшівська, але нам канешно відмовили і через пару років цигани забудували повністю ці землі і щось я сумніваюсь що то законно, бо там іде багатовольтна лінія та і забудова хаотична, але то є Мукачево тут за гроші і парки та тротуари можна забудовувати.

Н
НЕциган

Но та се ай! Типирька усі цігани Унгвара пересиляться в Мункач варош, бо у нас усі цігани у почоті та й роблять шо хочуть. Туйки мош строітися хоть де і без документів. Встрічайте нових виборців мукачівці!

W
wtf

У нас би так а то лем хоядть і крадуть. Ще й рано под оболаками гойкають)

К
Коля

Правильно!!! Зараз би ще в Мукачеві так само!!!

М
Міліцішта

Аплодую стоя!!!!! Так тримати Вікторе Володимировичу! Слідуючий Мукачівський Борок-телеп!

ІР
Іван Романович

Якби хтось із нециган побудував без дозволів будинок, то знесли б відразу і власника засадили в тюрягу.

Р
Ріта

А що ромам дозволено будуватися де їм захочеться? Для них законів не існує?

C
C4

Віття - правду кажешь

В
Віття

Хоч шось доброє Погорелов робить!

Читайте також