Показали уламки російського дрона, який вибухнув в Румунії (ФОТО)

624

Після дронової атаки, яку російські окупанти здійснили у ніч на 25 липня на портову та цивільну інфраструктуру Ізмаїльського району на Одещині, на території Румунії знайшли уламки російського ударного дрона-камікадзе.

На фрагментах, фото яких оприлюднило видання Digi24, чітко видно напис російською: "Не браться".

Міністерство національної оборони Румунії підтвердило в четвер, що знайшло уламки російських безпілотників Gheran поблизу міста Плауру в окрузі Тулча.

А в ніч із середи на четвер, Міноборони підняло в повітря винищувачі F-16 для моніторингу повітряного простору після атак безпілотників біля кордону з Румунією. Наступної ночі для моніторингу повітряної обстановки поблизу кордонів Румунії були задіяні F-18 ВПС Фінляндії.

Тимчасовий повірений у справах посольства Росії в Бухаресті був викликаний у штаб-квартиру Міністерства закордонних справ Румунії у четвер після того, як біля міста Плауру в повіті Тулча було знайдено уламки російських безпілотників Gheran.

«Представник МЗС передав рішучий протест румунської влади та засудив неодноразові атаки російських військ на українську цивільну інфраструктуру, вимагаючи їх негайного припинення. Він нагадав, що нанесення ударів по цивільних цілях є військовим злочином", - йдеться у повідомленні МЗС Румунії.

Також представник МЗС наголосив на "безвідповідальному характері військових ударів, у тому числі в безпосередній близькості від румунського кордону, які ставлять під загрозу національну безпеку".

Натомість представник Північноатлантичного альянсу (НАТО) оголосив у четвер, що у нього немає ознак того, що знайдені в Румунії останки російських безпілотників є доказом навмисної атаки на територію НАТО, але попередив про «безвідповідальні та потенційно небезпечні» дії, з посиланням на агентство Reuters, повідомляє Agerpres.

«Хоча НАТО не має інформації, яка б вказувала на будь-який навмисний напад Росії на територію союзників, ці дії є безвідповідальними та потенційно небезпечними», — йдеться в заяві речника Альянсу.

Коментарі

Читайте також