"Показував дочці природу": по словацькому заповіднику їздив російський "джип" (ФОТО)

27
4

У Словаччині проти водія позашляховика з російськими номерами, який їздив у заповідній зоні Зобор, було відкрито кримінальне провадження. Але згодом справу закрили.

Екологічна поліція передала відповідні докази порушення до районного управління поліції в Нітрі в лютому. Випадок стався торік на початку листопада. Водій вирішив нібито показав дочці "дику природу". Про це він заявив поліцейським, які його зупинили.

На світлинах видно, що за кермом чоловік, поруч сидить жінка, а ззаду – маленька дитина.

«Ми з дівчиною пішли гуляти у заповідник Зобор, а там натрапили на цього російського водія. Він їздив по пішохідним стежкам», - сказав Антон, молодий активіст із Нітри, який звернувся до поліції.

«Це був Kia Retona Cruiser з російськими номерами. Водій сказав, що він був там, щоб показати своїй дочці природу», – повідомила речниця поліції Вікторія Борлокова.

Вона нагадала, що Закон про охорону природи і ландшафту забороняє керувати автотранспортом вже у заповідній зоні 2-го ступеня охорони. За порушення передбачений як мінімум штраф.

Однак як стало відомо журналістам sme.sk росіянина звільнили від відповідальності, і навіть штрафу, адже іноземець нібито міг не знати про заборону їздити автомобілем по заповіднику. Пересічні словаки обурились такому рішенню.

Деякі з них вважають, що йдеться про корупцію або про бажання влади догодити росіянам.

"У 1968 році вони приїхали на танках, а сьогодні їхній авангард - на позашляховиках. Невже він не заслугував хоча б штрафу?", - написав один з дописувачів.

"Він не постане перед судом? Принаймні заслуговує кілька ударів палицею для профілактики. Нехай знає, що він знаходиться не серед варварів, як звик. Не забувайте, що самі росіяни поводяться зі своїми ворогами набагато більш нещадно і жорстоко", - коментує інший.

Нагадаємо, в українському уряді теж вирішили повністю заборонити катання на джипах у заповідних.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

О
о

в росії такі джипи не віробляють

АЧ
а чьто случілось

Хай звикають до русского міра, за підтримку якого проголосували.

S
SLOVENSKO

Словаччина пам'ятає 1968 рік . Пам'ять не зникла . Ніщо не забуто . Дикунів , п'яниць і інших уZZкіх субстанцій тут не чекають і не стеляться для них , а особливо молодь .

Д
Дідо

Короче....взяли словаки за щічку у мацкаля..

Читайте також