Поки офіційний Бухарест мовчить: румунський депутат підтримав Угорщину в критиці України

13
7

Депутат від "Партії народного руху" Румунії Костянтин Кодряну закликав скасувати міжнародну підтримку євроатлантичної інтеграції України після того, як президент Петро Порошенко підписав закон "Про освіту".

– Україна більше не поводиться як держава, яка поважає європейські фундаментальні цінності, – заявив Кодряну.

Румунські депутати парламенту мають наміри зустрітися з послом України в Румунії Олександром Баньковим через закон про освіту. Про це також заявив румунський депутат Костянтин Кодряну.

– Делегація з 19 парламентаріїв зустрічається у вівторок в парламенті з послом України в Румунії, після підписання президентом України Петром Порошенко закону "Про освіту", – йдеться в повідомленні.

Румунські депутати мають бажання почути офіційну реакцію і хочуть дізнатися чи існує можливість ветувати чи  скасувати закон про освіту в Україні.

Також стало відомо, що в Росії планують прийняти заяву щодо "неприпустимості порушення прав російськомовних громадян, які проживають в Україні, які бажають навчатися рідною мовою".

Зауважимо, що офіційний Будапешт вкрай різко відреагував на те, що Петро Порошенко підписав закон про освіту.

Ще раніше румунський парламент ухвалив декларацію, в якій засудив український закон про освіту, а президент Румунії на знак протесту скасував свій візит до України.

Довідково: Партія народного руху представлена в румунському парламенті 26 депутатами: 18 у нижній палаті, 8 у вищій.

Коментарі

Б
Барбі

Що доброго зробили для Закарпаття, і для України вцілому, громадянин Польщі терорист Бандера і той же громадянин курсант гітлерівської школи розвідки Шухевич? Мабуть з їх іменами пов"язано будівництво заводів, електростанцій, залізниці, освоєння космосу, розвиток культури? Це деструктивна екстремістська публіка, не здатна до конструктивних речей.

Р
Руснак

Одно що душу радує, так це те що й татари будуть мусіти переходити в школах на український. Цікаво би почути думку "щирих" українців з приводу того що готують зміни до Конституції й Крим стане татарською автономією. Я щось нерозумію, а яка для щирого українця разниця, кить то і так не його. Треба татарів перехрестити в Православних, може не зразу в наших, а так на випровбовувальний термін спочатку у Філаретовців, кить Крим уддаєме.

1
13:08

Кто о чем,больной о своем.Бедненький тяжело тебе,маешся со своими.

Z
Zoltan

Я очень рад, что Порошенко подписал этот закон, забрал свои школы – и паралельно этим язык, культуру, идентичность –от венгров, от русских, от румун, от молдаван, от поляков... Я очень рад, потому-то наконец-то - надеюсь прямо с завтрашнего дня! - Украина расцветет и станет самой богатой страной не только в Европе, но по всей Земле. Немножко с опозданием: благая лет, мой любимый президент, горжусь тобой! (Лишь бы яйца не мешали).

Ю
юля

Да оно не Мукачевец, оно из Волыни а значить бандера.

Д
Донецк

Опять наш-ваш президент в ляпался. Если нет куку то не спеши подписывать. Или так они хотят в Европу.Им то и так хорошо, все есть и жизнь хороша и жить хорошо. А ты мукачевец долото.

М
Мукачівець

ОЙОЙОЙ. шо типир буде???////.... аж цілий румунський депупутататт ,бл,.ть не смішіть уже стільки людей . Дасть Богонько та будете ***панове*** говорити УКРАЇНСЬКОЮ мовою , якщо проживаєте в УКРАЇНІ , шось не влаштовує ,, самі знаєте куди іти ...

Читайте також