Поки весь світ не визнає владу Лукашенка, посол Угорщини вручив "президенту" Білорусі вірчі грамоти

16
6

Угорщина стала першою країною ЄС, чий посол вручив вірчі грамоти Лукашенку після 2020 року.

За даними держагенції БелТА, 28 вересня посол Угорщини в Білорусі Зіта Ілона Бенчик вручила вірчі грамоти Олександру Лукашенку. Це останній процедурний момент для початку її роботи в Мінську. Також вірчі грамоти вручили посли Казахстану, Єгипту, Зімбабве, Екваторіальної Гвінеї, Анголи, Уганди, Камбоджі, Філіппін, Йорданії та Колумбії.

«Угорщина – давній і надійний друг Білорусі, відносини з якою, перевірені часом, будуються на прагматичній і основі взаємоповаги», – заявив Олександр Лукашенко.

За його словами, Білорусь готова «продовжувати діалог з Угорщиною з метою деескалації напруженості в регіоні шляхом вирішення питань лише шляхом мирних переговорів».

Європейський Союз і країни-члени організації почали вводити санкції проти Білорусі після силового розгону протестів проти фальсифікації результатів президентських виборів. Тоді вони припинили майже всі програми, які реалізує Євросоюз у Білорусі, та обмежили дипломатичну присутність.

Міжнародні санкції посилилися після того, як 24 лютого 2022 року Олександр Лукашенко підтримав російське військове вторгнення в Україну та дозволив використовувати територію, військову інфраструктуру та повітряний простір Білорусі для вторгнення російської армії та обстрілів українських міст.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

НГ
Но гат

За міх крумплів,добре полірнула бульболовфоско... За два міха...на очеріді..староє,геморойноє дупло...

X
xex)

Скільки би ми тут не лаялись, ніхто з наших любих "партнерів" не буде нічого з цим робити ;( Ганяйте-не ганяйте з ЄС, а Орбан маріонетка. А чия? Ну точно не путєнська. Якби був путєнською, то Угорщину б ізолювали від усього, як і Білорусь. Думайте глибше, кому б це було вигідно із країн ЄвроСРСР

НГ
но гат сякоє

Йой Зіто-Зіто, нашось такоє наробила?! Типирька цілий наш табор буде ся ханьбити малих пиревів Зітами кликати

З
Злочин/покарання

І що далі? Ну побалакають обурені люди в коментарях у всьому демократичному світі, ну висловлять деякі західні і місцеві політики занепокоєння і обурення. Де активні і адекватні дії? Два диктатора пенсіонера і третій хун-пузир з Орбаностану раком цілий світ ставлять, а світова спільнота в гуманність грає з ними і в полуміри . Вже назріла ситуація коли або треба всунути цьому тріо по самі помідори, або визнати що вся західна коаліція на чолі із США, не можуть «покласти» ні економіку країни бензоколонки з 1% від світового ВВП, ні армію свинособак…..тоді для чого ці мантри про велич заходу, про права людини, міжнародні норми права, адже повертаємось у середньовіччя де кожний сам за себе і правду має той, хто сильніший, що повертає у дію закон сили, а не силу закону.

Н
но

фіг з тим, шо орбанко лиже талпу пуйлови…. но лизати слугови пуйла…. се уже много

Й
йосиф

У мадярів зовсім дах поїхав,на часі їх ганяти з ЄС!

Читайте також