"Полетіли" міліцейські начальники

5
0

Змінені начальники кількох райвідділів, одному керівнику підрозділу "світить" кримінал

     Начальник УМВС області Віктор Чепак з часу свого призначення не проводив прес-конференцій – каже, на них треба давати обіцянки, а за його принципами про керівника має говорити робота, результати. Отож першу зустріч з пресою провів у п’ятницю, 19 жовтня – за підсумками роботи 9 місяців і своїх особистих ста днів. 

     За цей час вже четвертий у нинішньому році начальник обласної міліції, вочевидь, встиг добре розібратися у роботі відомства – напередодні, 18 жовтня, за результатами проведеної колегії, від роботи усунули керівників Ужгородського райвідділу, Міжгірського, Берегівського міськрайвідділів, Чопського міськвідділу, попередження зроблено керівникам Тячівського, Рахівського, Хустського міськрайвідділів. Щодо роботи останніх буде проведено додаткову перевірку і за її результатами прийнято рішення про їхнє подальше перебування на керівних посадах. На натяк, чи усунення саме цих керівників не пов’язано з відставками у тих же районах голів РДА, начальник міліції сказав: “Ще перед виборами, коли приїздив замміністра Микола Куп’янський, який курує західний регіон України, я просив його: запишіть, щоб потім мені не “шили політику”, що я не задоволений роботою цих керівників”.  

       Ще більш жорстко Віктор Чепак поставився до роботи відділу по боротьбі з торгівлею людьми і нелегальною міграцією. Матеріали, щодо діяльності керівника цього підрозділу передали до прокуратури, котра має вирішити питання порушення кримінальної справи, а двоє співробітників відділу перебувають у СІЗО. Віктор Іванович зазначив: “Шкода, звичайно, але це від безвиході. Можна було справу вирішити інакше – я пропонував розформувати підрозділ, але мене в департаменті Міністерства не почули”. Пригадується, ще коли тільки заступив на посаду міністра МВС нині не працюючий, але і не звільнений Василь Цушко, точилися розмови, що він давав розгін тепер уже колишньому начальнику закарпатської міліції Юрію Рахівському. Його наступник Віталій Максимов на одній з прес-конференцій говорив, що у сфері торгівлі людьми чомусь, на відміну від інших, у тому числі не прикордонних областей, геть мало справ (навіть за результатами роботи за 9 місяців лише 2). А за чутками, хлопці з відділу настільки знахабніли, що їхньої ненаситності не витримували вже й ті, хто за закривання очей на протиправну діяльність справно платив “данину”.   

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також