Політологи-міжнародники ЗакДУ отримали дипломи

4
1

Закарпатський державний університет урочисто вручив дипломи про вищу освіту випускникам факультету міжнародних відносин.

 

Проректор з навчальної та виховної роботи ЗакДУ Маріанна Кляп, вітаючи випускників, наголосила, що професійні завдання, які вони відтепер виконуватимуть, допоможуть Україні стати реальним, а не формальним членом міжнародної спільноти. 
 
«Ви будете обличчям України не лише за кордоном, а й на кожному робочому місці у нашій державі. Захищайте інтереси простих українців, які потребуватимуть вашої допомоги як в інших країнах, так і вдома», -- сказала Маріанна Кляп. Проректор також побажала кожному випускникові та випускниці особистого щастя та кар’єрного зросту. 
 
Власним успішним досвідом поділився також випускник ЗакДУ 2002 року Федір Петканич, який сьогодні очолює обласне відділення банку: «Дипломи, отримані в Закарпатському державному університеті, допоможуть вам, як і, наприклад, випускникам мого курсу, отримати посади у владі, фінансових установах, реалізувати себе в політиці чи відкрити власний бізнес. Ваша спеціальність затребувана сьогодні, адже чимало світових інвесторів наразі шукають можливостей прийти до Центрально-Східної Європи, і в тому числі до України. Тому отриманий диплом відкриває перед вами великі можливості, потрібно тільки наполегливо працювати і добре зарекомендувати себе», -- сказав Ф. Петканич. 
 
Декан факультету міжнародних відносин Іван Вовканич найкращих випускників запросив продовжити навчання в аспірантурі та закликав колишніх студентів ніколи не забувати про свій університет. 
 
Серед цьогорічних випускників факультету є чимало успішних молодих науковців. Наприклад, Наталія Гомонай посіла ІІ місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт «Україна у сучасному геополітичному просторі: погляд молоді», а також опублікувала власні статті у збірнику наукових праць «Геополітика України: історія і сучасність» та збірнику наукових праць «Актуальні аспекти реалізації євроінтеграційних прагнень України».
 
Факультет міжнародних відносин ЗакДУ здійснює підготовку фахівців (бакалаврів, спеціалістів та магістрів) за напрямом «Міжнародні відносини» зі спеціальності «Країнознавство» (спеціалізації: «Міжнародні організації та дипломатична служба», «Транскордонне співробітництво», «Європейське народознавство», «Менеджмент реклами і PR»). Студенти факультету поглиблено вивчають кілька іноземних мов та отримують одразу 2 кваліфікації -- «Політолог-міжнародник» та «Перекладач».

Коментарі

B
bratrura

Ні політологів, ні міжнародників на даному факультеті немає. ЗакДУ завжди надуває щоки, щоб здивувати народ якоюсь примітивною новинкою... Є старий пердун-професор та відносно молодий пронира-декан...

Читайте також