Поліція пригрозила ужгородським пранкерам штрафом та в'язницею

6
0

Правоохоронці кажуть так жартувати не бажано, бо це може мати плачевні наслідки.

Як вже повідомлялося, в Ужгороді студенти-пранкери розіграли сценку із закопуванням у людному місці буцімто трупа вбитої людини. Їх цікавила реакція громадян і поліції. Все знімалося на відео. Завершилось ж усе тим, що самих «жартівників» ледь не заарештувала слідчо-оперативна група.

"Мовою Кримінального кодексу це називається завідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину (ст.383). За це передбачено покарання – від штрафу до обмеження волі до 3 років. Є ще ст.296 ККУ (хуліганство), де санкція аналогічна.
Подібними «жартами» ви відволікаєте правоохоронців від реальної роботи. Адже в той момент, коли слідчо-оперативна група «розкривала» неіснуюче вбивство, комусь іншому могла знадобитися реальна допомога", - йдеться у повідомиленні поліції.

Нагадаємо, що студенту, котрий «замінував» нещодавно в Ужгороді школу, вже оголошено підозру в скоєнні злочину за ст.383 ККУ. Аби так само не вийшло і в даному випадку з пранкерами.

Наразі правоохоронці з’ясовують обставини справи й застерігають громадян, в першу чергу молодь, від подібних «жартів» у майбутньому.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також