Половина вирубаних лісів на Закарпатті не співпадає з офіційними документами — міністр

11
2

Про таку сумну картину сьогодні на засіданні Уряду заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Присутнім було презентовано інтерактивну вирубку лісів на прикладі Закарпатської області.

Так, за словами Міністра, ними було виявлено 871 ділянку фактичних суцільних вирубок лісів загальної площею 2112.49 га. З них - 530 ділянок загальною площею 774 га суцільних вирубок лісів, які не співпадають за конфігурацією та за місцеположенням з нормативними вирубками лісів. 

Кутовий пояснив, що було здійснено космічне знімання лісотериторій Закарпатської області загальною площею 7881 кв. км, а точність зйомки — на рівні 10 соток.

До речі, найбільшу кількість ділянок суцільної фактичної вирубки лісів в Закарпатській області, які не співпадають з нормативними вирубками лісів, виявлено у Мукачівському лісгоспі – 112 ділянок загальною площею 128 га; Перечинському лісгоспі – 88 ділянок загальною площею 162 га; Рахівському лісовому дослідному господарстві – 42 ділянки загальною площею 109 га.

Свого часу, Мukachevo.net проаналізував вирубку лісів з 2006 року по 2015-й. Згідно цього аналізу, 2015 рік став рекордним за обсягами офіційних вирубок лісу на Закарпатті.

Коментарі

Д
да

депутати наркомани і злодії.договорняки їх коньчені

В
Василь

Нічого дивного: тупа рагульська влада здатна лише на паразитування,грабіж і тероризм.

Читайте також