Половина закарпатців сидить на цигарках

7
0

Куріння залишається актуальною проблемою для закарпатців. За інформацією Закарпатського обласного центру здоров’я, в регіоні палить 57% дорослого населення, 35% молоді, 27-28% дівчат, 20% старших жінок.

Внаслідок цього, за словами лікаря-нарколога обласного наркологічного диспансеру Михайла ВІГУЛИ, збільшується смертність населення. Скільки саме померло через це закарпатців – лікарям відповісти важко, тому що, як запевнив нарколог, дуже мало краян звертаються до медиків саме через «тютюнову» залежність. «Хіба в купі з алкоголізмом», – запевнив він. А ось в країні існує подібна статистика – щороку від тютюнопаління вмирає 100-120 тисяч чоловік.

Водночас, як запевняє лікар-методист обласного центру здоров’я Людмила ГАНЧИН, останнім часом у регіоні спостерігається тенденція до зменшення кількості курців. «Згідно з нашими спостереженнями, за останні півтора року закарпатці стали менше палити, – запевнила вона. – Зокрема, серед молоді стало менше тих, хто має цю згубну звичку, на 30%». До речі, на це дуже подіяло, на думку лікарів, зростання ціни на сигарети та заборона продавати їх поштучно.

Але найкращим засобом боротьби з палінням є заняття спортом та рання профілактика тютюнопаління. На думку Людмили Ганчин, ці методи є набагато ефективнішими, ніж «нікотин у пластирі» або електронна сигарета.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також