Польща підтвердила, що у кабіні пілота літака Качинського був сторонній

5
0

Командувач ВПС Польщі був одним із сторонніх, що знаходилися в кабіні пілотів урядового Ту-154, що розбився під Смоленськом.

Про це заявив голова держкомісії Польщі з розслідування авіаційних подій Едмунд Кліх.

За словами Кліха, командувач ВПС Анджей Бласік з'явився в кабіні пілотів за кілька хвилин до трагедії і знаходився там до самого кінця. Раніше про те, що Бласік був у кабіні пілотів, повідомляли польські ЗМІ з посиланням на неофіційні джерела.

"Так, це був генерал Бласік ... Він хотів зрозуміти ситуацію", - сказав Кліх в ефірі польського телеканалу TVN.

Він відзначив, що ситуація, коли командувач ВПС входить в кабіну пілотів, є нетиповою. Разом з тим, він не став припускати, чи було вчинено тиск на екіпаж літака. За його словами, це зроблять психологи. "У мене є матеріали, які дозволять порівняти їх (пілотів) психологічний стан з початку і до кінця польоту", - сказав він.

До Бласік в кабіну пілотів приходив ще одна людина. Однак хто це, поки не встановлено, заявив Кліх. Раніше ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що в кабіні пілотів також був директор діппротокола МЗС Польщі.

Нагадаємо, що польський урядовий літак ТУ-154 розбився під Смоленськом 10 квітня. На борту літака був президент Польщі Лех Качиньський. Польський лідер разом з офіційною делегацією летів в Катинь для участі в меморіальних заходах. На борту знаходилися 96 чоловік: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. У результаті авіакатастрофи не вижив ніхто.

19 травня було оголошено, що Міждержавний авіаційний комітет (МАК) завершив розшифровку бортових самописців польського Ту-154, що розбився під Смоленськом. У МАК виключили теракт, вибух або пожежа як одну з причин авіакатастрофи.

При цьому, за даними ЗМІ, польські та російські експерти, які розслідують катастрофу літака президента Польщі, розійшлися в думках щодо причин аварії.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також