Полтавець за добу двічі підкорив Говерлу (ФОТО)

6
1

Учасник автопробігу «Україна у нас єдина» студент Полтавського національного педагогічного університету Антон Нестеренко під час перебування на Івано-Франківщині здійснив подвійне сходження на найвищу вершину України - гору Говерла. Протягом 24 годин він пішки подолав 36 км, зокрема 16 км - підйому та спуску горою.

Перший підйом він розпочав 17 вересня о 13.20 разом з трьома іншими учасниками автопробігу та місцевим провідником Юрієм Кречуняком. На вершині вони залишили трохи полтавської землі та сфотографувалися з прапором України. До підніжжя Говерли полтавці спустилися о 20.00.

Після цього в Антона Нестеренка був короткий відпочинок на сон і вже о 5 ранку 18 вересня він разом із провідником розпочав другий підйом. Спустилися з гори вони о 13.00. Таким чином подвійний підйом на найвищу вершину України відбувся за 24 години.

За словами Юрія Кречуняка, це перший випадок серед туристів, коли непідготовлена людина за такий проміжок часу зробила подвійний підйом. Сам провідник побував на Говерлі близько півтисячі разів, інколи доводилося сходити на гору щодня.

Студент педуніверситету розповідає, що подвійне сходження на Говерлу для нього видалося не важким, якби не брак часу, то зробив би це ще й утретє. Спеціальної підготовки Антон Нестеренко не має. Стверджує, що просто ходить багато пішки і майже не користується громадським транспортом.

Коментарі

В
вуйко

Да... Охляла наша молодь :-( В студенські роки по декілька раз на Говерлу за день піднімалися і газети про це не писали. А тепер раз за день і другий з ранку - і вже сенсація :-(

Читайте також