Помер перший завідувач кафедри політології УжНУ (ФОТО)

26
0

Ужгородський національний університет з глибоким сумом повідомляє, що на 77-му році життя після важкої хвороби помер перший завідувач кафедри політології, доцент факультету суспільних наук, кандидат філософських наук Боднар Володимир Лаврентійович.

Він народився 4 липня 1935 року в Ужгороді. Випускник Ужгородської середньої школи №1 ім. Т.Г.Шевченка, історико-філологічного факультету УжДУ, аспірантури в Інституті філософії Академії суспільних наук СРСР в Москві. Працював учителем Гатянської середньої школи Берегівського і Паладь-Комаровецької восьмирічної шкіл Ужгородського районів, завучем школи, інспектором шкіл, завідувачем Ужгородського відділу народної освіти. Певний час перебував на радянській і партійній роботі, був першим секретарем Радянського посольства та першим заступником директора Радянського будинку науки та культури в Будапешті.

З 1975 року – викладач, старший викладач кафедри філософії УжДУ, з 1987 року – завідувач кафедрою політології, а з 2001 року – доцент цієї ж кафедри. Понад 15 років був членом Вченої Ради університету, членом атестаційної та видавничої справи вузу, зарубіжний Член Угорської академії наук. Автор понад 150 наукових праць.

Нагороджений орденами «Знак пошани» та «Дружби народів», медалями «За доблесну працю» та «Ветеран праці».

Висловлюємо щире співчуття рідним та близьким покійного.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також