Помер засновник гурту “Мертвий півень” Любко Футорський

22
0

Про смерть Любка Футорського у фейсбуці повідомив Андрій Турчинський.

Також інформацію про смерть засновника гурту “Мертвий півень” Любка Футорського в соцмережах підтвердив і український автор-виконавець, рок-музикант Тарас Чубай.

Гурт “Мертвий півень”, лідером якого був Любко Футорський, народився у середовищі Львівського університету імені Івана Франка, де навчалися багато його майбутніх учасників, які починали музичну діяльність в університетському хорі “Черемош”. У 1989 році музиканти збиралися в кафе “Старий Львів” на вулиці Валовій. Перші музичні експерименти МП відбувалися винятково з акустичними інструментами.

Саме в такому звучанні гурт здобув перемоги на фестивалях “Вивих” у Львові у 1990 році, де виступив уперше, та “Червона Рута” у Запоріжжі в 1991 році, а також записав свій перший альбом “Ето” (1992).

Одна з найвпізнаваніших рис колективу – пісні на вірші відомих українських поетів. Гурт “Мертвий півень” був одним з найпопулярніших рок-колективів у 1990-х. У 2011 році він припинив своє існування.

Найпопулярнішими піснями “Мертвого півня” були “Ми помрем не в Парижі”, “Б’ютіфул карпати”, “Гуцулка Ксеня”, “Франсуа” (кавер на однойменну пісню Ірини Білик, який став популярним на “Території А”), “Сто баксів на місяць – і всі тебе…”, “Мені по цимбалах…”, “Холодно”, “Знову, к…, радіо, телебачення, преса”, “Брат, піво кончілось”, “Коли ти смієшся”.

Нагадаємо, 11 жовтня 2021 року у віці 49 років у Харкові від інфаркту помер Місько Барбара, співзасновник та вокаліст гурту.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також