Померла одна людина: В Перечинській громаді зафіксували небезпечне інфекційне захворювання

58
0

Про спалах інфекційного захворювання лептоспіроз повідомив міський голова Перечина Іван Погоріляк.

Внаслідок спалаху лептоспірозу на території Перечинської громади вже одна людина померла. Перечинців закликають дотримуватися правил гігієни та порад інфекціоністів.

Що відомо про небезпечне інфекційне захворювання

Лептоспіроз – небезпечне інфекційне захворювання, спричинене бактерією Leptospira. Без лікування лептоспіроз може призвести до ураження нирок, ураження печінки, менінгіту (запалення мембрани навколо головного і спинного мозку) чи навіть смерті.

Бактерія, що спричиняє лептоспіроз у людей, потрапляє у воду із сечею інфікованих тварин, найчастіше - гризунів.

Захворіти на лептоспіроз можна під час купання у заражених водоймах, при контакті із інфікованими тваринами. У тіло людини бактерія лептоспірозу потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі чи слизові оболонки (очі, ніс, рот).

В Україні захворюваність на лептоспіроз сезонна і зростає навесні і влітку, коли люди більше часу проводять біля водойм.

Людина може захворіти у період від двох днів до чотирьох тижнів після зараження. Симптоми варіюються від легких (головний біль, гарячка, біль у м’язах, почервоніння очей, діарея, висипання) до серйозних (ураження нирок, ураження печінки, менінгіт) і навіть смерті.

Лептоспіроз часто складно діагностувати, адже симптоми схожі на прояви інших захворювань – наприклад, можуть нагадувати грип, який більш характерний восени і взимку. До того ж, часом захворювання може протікати безсимптомно.

Лептоспіроз лікують антибіотиками. Якщо у вас є симптоми захворювання, і ви нещодавно контактували із потенційно зараженою водою - зверніться до лікаря. При підозрі на лептоспіроз лікування необхідно розпочати якнайшвидше.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також