Помилка брокера призвела

16
0

до вилучення товару

      Ужгородськими митниками виявлено та попереджено  порушення щодо суттєвого заниження  сплати усіх необхідних митних платежів при ввезенні товару на територію  України. Так, з Нідерландів до смт.Перечин (Закарпатська обл..) направлявся товар з текстильним матеріалом, вартістю понад 12 тис.євро з порушенням митного законодавства.

      Відповідно  до заявленого до Ужгородської митниці  рахунку-фактури на даний товар  митні платежі складали майже 30 тис.грн. Однак, коли інспектори провели більш детальне визначення та класифікували вказаний товар за допомогою Ужгородської служби з експертного забезпечення митних органів, то виявили невідповідність встановленого брокерами коду товару, що призвело до суттєвого заниження суми нарахованих митних платежів. Тобто, насправді потрібно було сплати близько 170 тис.грн, що майже у 6 разів(!) перевищує заявлену попередньо брокерами суму.

      Тож, на підставі протоколу про порушення  митних правил вантаж з трикотажним  матеріалом у кількості 32 рулони, вартістю понад 100 тис.грн., вилучено митницею до рішення суду, повідомила ЗІА "Простір" прес-секретар Ужгородської митниці Вікторія Сенгетовська.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також