Понад 100 маленьких любителів природи Закарпаття отримали призи від управління екології

13
0

Природоохоронці підвели підсумки обласного конкурсу дитячих творчих робіт “Збережемо природу Закарпаття!”

      Впродовж двох останніх місяців діти із усіх куточків Закарпаття у найрізноманітніших формах викладали свої ідеї щодо збереження довкілля нашого краю. Конкурс “Збережемо природу Закарпаття!” Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області оголосило ще 20 жовтня. Плакати із умовами участі у ньому були розклеєні у навчальних закладах області. Участь у Конкурсі взяли близько тисячі дітей, та на обласний етап журі відібрало 162 – по 9 з кожного району та з міст обласного підпорядкування –, чиї роботи визнано найкращими. Для них організатори Конкурсу влаштували справжню феєрію. Це – і екскурсія до ботанічного саду (більшість дітей вперше у житті тут побували саме тепер), і головне – нагородження подарунками. Визначення переможців відбувалося у трьох вікових категоріях: 4-5, 6-11 та 12-17 років. Головні нагороди – цифрові фотоапарати – отримали 5-річний Сакалош Олександр із Виноградівського району, Глодан Крістіна, Кажемир Євген та Бесага Олег, середня і старша вікові категорії, жителі Ужгородського району. Ще 12 призерам вручили по MP3-плеєру. Крім того, кожен із учасників обласного етапу поїхав додому із пакунком солодощів та фотоальбомом. 

        Конкурс проходив за підтримки управління освіти і науки Закарпатської ОДА, а також Закарпатського відділу Українського географічного товариства. 

       Наступного року заплановано продовжити такі позитивні напрацювання, що сприяють розвитку екологічної культури дітей, повідомили з прес-служби Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також