Понад 150 викладачів УжНУ готові звільнитися, якщо Ващук не піде з посади (ДОКУМЕНТ, ВІДЕО)

15
22

Нагадаємо, в тексті заяви з проханням відставки ректора Федору Ващуку поставили ультиматум: або йде він, або йдуть викладачі.

Питання проголошення недовіри ректору піднялося ще на сьогоднішній позачерговій сесії, коли депутат Пахомова зачитала відповідну заяву викладачів. 

Серед підписантів доктори наук, професори, доценти, тощо, котрих пан Ващук обізвав хабарниками, які хочуть  зняти його з посади, щоб красти безкарно. Також він зазначив, що це люди в той чи інший спосіб персонально зацікавлені у його відставці. Ректор також зазначив, що порівняно з 2500 членами колективу заяву підписала мізерна кількість людей, отож він її всерйоз не сприймає, хоч і обіцяв питання розглянути. 

Тому ми вирішили дізнатися думку викладачів, котрі підписалися під заявою. Станом на 9ту вечора це більше 150 підписів, втім серед них є і підписи цілих кафедр. Представлені практично всі факультети УжНУ. Люди кажуть, підписів було б більше, але оскільки заява включає радикальну думку про звільнення в разі відмови ректора писати заяву, то зголосилися лише найсміливіші. "Бо допекло", - кажуть викладачі.

Від імені колег позицію взявся прокоментувати професор, доктор фізико-математичних наук Ігор Король.  

Він пояснив, що до підписання заяви людей ініціювало те, що в останні півтори роки відбуваєтсья в УжНУ, адже ситуація аж надто нагадує ту, що існувала в Україні за владної вертикалі Януковича, просто в мініатюрі.  Отож, коли в країні побороли іеликого Януковича, людям захотілося скинути і свого маленького яника.

За твердженням професора, останні півтори роки колективу доводитсья працювати під сильним психологічним тиском. Останній з метою створення ручного та керованого ним колективу змінив склад вченої ради, створив нові інститути, котрі об'єднують непоєднуване, тоді як юридичних факультетів є цілих два, тощо.

Зарплати в закладі мізерні, та ще й панує атмосфера залякування, коли "неугодним" скорочують ставки або взагалі звільняють.

По  суті створилася така система, коли все вирішує одна людина і то на свою користь.

Отож частина викладачів в таких умовах працювати не згодна. На кандидатуру в.о. ректора запропонували закарпатського нейрохірурга Володимира Смоланку.

В свою чергу Федір Ващук  зініціював завтра на 12ту годину проведення розширеної вченої ради УжНУ, де планує організувати переголосування на посаду ректора. В розмові зі студентами запевнив, що у своїх силах не сумнівається. Натомість викладачі кажуть, що вчена рада вся підконтрольна ректору, отож результат такого засідання дуже сумнівний.  

 

Мукачево.net

 

Коментарі

?
?Гість

Зараз радикалам і ловцям на відьм не місце. Працюйте, вчіться беріть під контроль. Бо ваш молодий азарт і гра в революцію знищить ваш вуз. А Смоланко то же не святий.

&
&&&

Чому не було таке звернення,коли його призначали?На жаль у нас в країні навчилися всюди *перефарбовуватися*.Так само,як і в парламенті.

СФ
студенти фпо

Офіційний запит ініціативної групи університету до пркурора Закарпатської області. Просимо перевірити законність переведення оплати за підвищення кваліфікації медичних працівників на факультеті післядипломної освіти на імя приватного підприємця з мотивацією на придбання офісних меблів.

З
Закарпатець

В колективі ужну переважна більшість викладачів паскуди, які вибрали ващука. Зараз кажуть, що вони проти, правильно, але пізно. І ім також потрібно йти, огидно за них.(

Я
Я

я працівник однієї з кафедр УжНУ, не викладач. що я можу сказати?запитайте будь якого працівника кафедри скільки паперової робити додалось за останні 1.5 місяця...перекладати англійською мовою інформацію,яку спочатку треба зібрати українскою, за 2 дні-це маразм...так Вашук великй хабарник і страшенний бюрократ...але є одне але: стільки,скільки зробилось при ньому - не робилось мабуть ніколи... ще одне.Ващук зробив одну велику помилку:якби він вийшов з ПР на початку грудня,і навіть якби його би Табдачник звільнив,то зараз Ващука би чекали у фоє головного корпусу з червоною доріжкою...а за свої слова треба відповідати.. і врешті решт ге забуваймо за Офіцинського,мерзотника,хабарника і дописувача Української Правди...те,як його звільнили заднім числом після хабаря,а потім взяли на роботу проректором-теж тупо бред... п.с. якби дану заяву не підписав Лемак В.В. то буо би набагато більше за 200-300 підписів...викладачі ( в тому числі з моєї кафедри) не хочуть мати і з им справу...

С
студентка

А давайте тепер всіх викладачів, які голосували за ПР позвільняємо! І всіх людей по Україні, які голосували за ПР позвільняємо! Хочете сказати що все, що відбувається має бути на совісті тільки депутатів? ТОді не треба було за них голосувати! Народ сам винуватий, але чомусь своєї вини не відчуває! Не буде Ващука, УжНУ завалиться через кілька років! Стільки змін, скільки відбулося за цей рік, поки при владі був Ващук уже дуже давно не було, і не буде! Бо інші можуть тільи красти, він же не тільки краде і заробляє, але як настощий професійний бізнесмен вкладає гроші у свій "бізнес"! Хто до нього таким займався? Ніхто! Мені не жалко Ващука, але мені жалко університет і студентів, його відставки хочуть ті, кому він за останній рік перекрив кислород, ті - кого за спинами проклинають сотні студентів! І не кажіть, що це не так!

ДН
до небайдужого і "революціонерів"

які це мужні люди? коли вибирали Ващука ректором позакривали писки, чому тоді не виступили за Смоланку? .ОПОЛИЗИ, які підлаштовуються ! ГАНЬБА!!!!

Г
ГІСТЬ

Ващук працювати змушує і хабарі вже важче брати!!! Навіть не хочу пригадувати часи свого навчання в УжНУ - хабарники звільняйтесь поки за Вас не взялися!!! Соромно кидати камені в людину, коли самі аж занадто грішні!!!

ТН
тьфу на всіх

а де була представниця профспілки Нечипоручка, коли колишні проректори звертались за захистом своїх прав щодо незаконно звільнення їх з посад Лемаком і Ніколайчуком Чого тоді не протистувала проти режиму тих, які всіх залякували, тобто тих, з якими на одні йсторінці підписи поставила А де студенти географічного факультету, які вимагали від ректора звільнення Молнара за хабарі і цьому є письмові свідчення всього курсу Ой=ой Студенти і викладачі, а також інші співробітники - в УжНУ є багато гідних, але не тих що вже були Подумайте добре над своїм вибором

ТН
тьфу на всіх

нехай колишня прес-служба УжНУ прокрутить кінофільм про захоплення влади Лемаком під час виборів декана юридичного факультету, а потім нехай член-кор пояснить всім, як велиий теоретик права, що таке люстрація і хто під неї має попасти Майже він перший, бо неборак ніяк до влади не може прийти Пробував з Вегешом - не вдалося, кинув його згодом, потім з Ніколайчуком - теж прольот, та й рішив що Бог любить трійцю "продамся ще й Ващуку", а потім як кажуть - не рий яму іншим, бо сам в неї попадеш Приготуйтесь завтра шановний екс- перший-першіший-перепершіший проректор, відповісти на ці запитання Ще й скажіть як Ви Ярему бортанули, а тепер з ним разом проти Ващука Короче, люстрація - значить валіть з універа Ніхто від цього не постраждає Ваш послужний список можна пропдовжувати і продовжувати Наприклад чи не при Вашому правлінні взяли Мікловду? А тепер його шкодуєте? Або я дурний або світ ся поколотив

ГС
гість сайту

Дуже сподіваюся, що новий уряд і, зокрема, міносвіти, займеться темною фігурою Ващука. Ця людина крім того, що гробить вищу освіту і перетворює її на конвеєр для штамповки дипломів для всіляких даунів, ще й наробила різних посадових злочинів на чимало років в тюрмі.

Н
небайдужий

Можна по-різному відноситися до тих, хто підписав звернення, але треба визнати, що це мужні люди, які не побоялися відверто висловити своє ставлення до мерзенного корупціонера і комерціалізатора освіти - Ващука Ф.Г., який лише в останню мить відхрестився від своєї належності до партії злодіїв та вбивць - ПР, а зараз ще має наглість заявляти, що він завжди був опозиціонером.

ПВ
про відео

що то за дура, яка говорить про розміщення привітання януковича на сайті УжНУ?! Ідіотизм!

В
Виталий

ЗакДУ за ВАЩУКА!

ДС
до студ

ти(ви) що такого доброго в житті зробив, зеркально чистий, що маєте право організовувати сумнівно вмотивоване переслідування Ректора і змушувати його до якихось дій! Ідіть учіться, ставайте докторами наук, керівниками, бізнесменами....

ВУ
Викладач УжНУ

Всі підписи є фізично. Станом на вечір 150, завтра буде 200. Викладена тілька перша сторінка. Ніхто від підписів не відмовляється - всі йшли на це свідомо. Ващук має піти, бо як член партії регіонів також несе відповідальність за політичну кризу та кров мирних людей.

В
випускник

Ви бачите в тому списку прізвища високоморальних людей? Там просто ображені колишні декани і проректори. Цікаво було б побачити весь список. Де 150 прізвищ?

С
студ

http://www.youtube.com/watch?v=N9nqTHQKs08 подивіться з початку і до кінця

В
викладач

Чого ж то Лемак-Слимак баб висунув на трибуну, а сам в кущi?!!!!!

В
випускники

Саме цих викладачів влаштовував Вегеш як ректор, всі знають, що той зловживав, а вони робили, що хотіли, Ващук взяв їх за .йця, пищать, а тепер користуються ситуацією для реванша. Ващук - сучасний освітній менеджер!

Г
Гость

Шантажисти. Цікаво, скільки заяв на звільнення буде подано 25 о 14? Щось підказує, що майже всі відмовляться від власних підписів, типа то не ми і ніч не було.

)
)

ну й валіть нахер)

Читайте також