Понад 1800 закарпатців здобули фах за направленням центру зайнятості

7
0

У діяльності служби зайнятості Закарпатської області травень поточного року відзначився зростанням обсягів професійного навчання безробітних та підвищенням його ефективності.

 

За направленням центрів зайнятості впродовж 5-ти місяців проходили підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації 1822 особи, охоплено 8,8 відсотка тих, які перебували на обліку як безробітні. Річне завдання Фонду загальнообов’язкового державного страхування на випадок безробіття в частині професійного навчання виконано на 39,2 відсотка, зобов’язання січня-травня – на 110,2 відсотка.
 
Професійне навчання здійснювалося на підставі 473-х договорів, укладених на обласному та базовому рівнях. Відбулося зростання кількості договорів, укладених районними та міськими центрами зайнятості, зокрема за ефективними формами навчання на поточну потребу в робітничих кадрах. З метою оперативного заповнення вакансій безпосередньо на робочих місцях підприємств навчалося 1180 громадян (64,8 відсотка загальної чисельності слухачів), зокрема на курсах цільового призначення - 636 осіб, шляхом стажування - 548 безробітних.
 
Програми цих форм навчання містять професійну складову і дозволяють швидко адаптуватися на робочому місці.
 
Розширилося коло професій, за якими навчалися безробітні, зокрема:
-          стажування здійснювалося із 110-ти професій;
-          курси цільового призначення були організовані за 39-ма професіями та напрямами;
-          групова форма навчання налічувала 13 професій.
 
Період з січня до травня поточного року відзначився найбільшою потребою у навчанні безробітних з таких професій як овочівник, робітник на лісокультурних роботах, кухар, бармен, водій автотранспортних засобів, пресувальник вогнетривких виробів, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, прохідник, швачка.
 
Основам підприємницької діяльності на базі Закарпатського державного університету навчались 139 громадян. 113 слухачів закінчили навчання, з яких 91 особа станом на 1 червня 2012 року зареєструвала власну справу.
 
Відбулося також зростання рівня працевлаштування слухачів після закінчення навчання (із 53,5 відсотка за 4 місяці поточного року до 68,6 відсотка за січень-травень), що свідчить про підвищення ефективності роботи в цьому напрямку.
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також