Понад 300 закарпатців змінили свої імена, але не Янукович

19
0

Згідно з інформацією з РАЦСу в Закарпатській області на Закарпатті у минулому році народилося 18 440 тис. дітей, померло - 14 947 тис. людина; весілля зіграло - 8 496 тис. пар; розірвало шлюб - 2 077 тис. пар. У тому числі, заяви про зміну імені подала 385 осіб.

Цікаво, що Януковича серед них не значиться. Хоча, саме в Закарпатті новонароджений отримав ім'я нового президента України. Так вирішила зареєструвати його мати в сільраді с. Середнє, що розташоване неподалік Ужгорода. Свій перший документ (свідоцтво про народження) хлопчик одержав торік з наступними даними - Янукович Іванович Бережанський.

Його 25-річна мати, Олена, проживає у присілку Іванівка. Має ще двох малолітніх дітей, яких виховує сама. Мати пояснила: ". Ім'я Янукович мені подобається Хочу, щоб мій син був таким же гарним і з таким же твердим характером". Хто ж є батьком малюка так і не дізналися. Варто відзначити, що в селищі живуть переважно роми. Мабуть Олена розраховувала на матеріальну допомогу від Партії Регіонів і заступництво самого Президента. 

До речі, найпопулярніші імена новонароджених на Закарпатті минулого року - це Соломія, Каміла, Ксенія і Роман. Серед оригінальних імен зустрічаються серед дівчаток Азімаой, Султанпаша, Жаклін-Нанйіп, Еліф Су, а серед хлопчиків - Віват, Ейлей, Нац, Йозеф Север'ян, Северин Іларіон, Мартін Лютер і навіть Добриня Микитич (мабуть на честь мультика про російського богатиря).

А по Україні найпопулярнішими іменами залишаються: жіночі - Анна (Ганна), Дар'я (Дарина), Софія, Діана, Марія, Вікторія, Тетяна, Христина. Хлопчиків називають найчастіше Артем, Денис, Данило (Данило), Олександр, Андрій, Богдан, Дмитро, Микита (Микита), Назар, Кіріл (Кирило). Цікаво, що багато хто з батьків вимагають, щоб їх дітей реєстрували так, як їхні імена звучать у російській правописі. А саме, Анна (а не Ганна), Данило (а не Данило), Микита (а не Микита).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також