Понад 74% поданих закарпатцями декларацій про доходи – на отримання податкового кредиту

5
0

Відповідно до законодавства громадяни зобов’язані подати річну декларацію у разі отримання ними протягом звітного року доходів, з яких при нарахуванні чи виплаті не утримувався податок з доходів фізичних осіб. Також громадяни мають право подати декларацію для реалізації права на податковий кредит.

Станом на понеділок 15 лютого 2010 року до органів податкової служби декларації про отримані у 2009 році доходи подали 510 закарпатців. Зокрема, вже 61 громадянин задекларував доходи у вигляді спадщини,  33 громадян – доходи від здавання в найм нерухомого майна, 9 – від продажу рухомого майна, по двоє громадян  задекларували отримані іноземні доходи та інвестиційний прибуток.

74,3% поданих декларацій, або 379, – це декларації з метою реалізації права на податковий кредит. 346 громадян претендують на отримання податкового кредиту за оплату навчання та 33 -  на сплату відсотків  за іпотечним кредитом.

Податківці всебічно сприяють поданню декларацій, надають безкоштовно бланк декларації та допомагають у її заповненні. Для створення сприятливих умов платникам податків робочий день в інспекціях продовжено, у вихідні -  у кожній податковій інспекції працює черговий.

Інформацію про режим роботи податкових органів області та адреси, за якими здійснюється прийом декларацій про доходи громадян за 2009 рік, розміщено на веб-сайті ДПА у Закарпатській області http://zak.sta.gov.ua у рубриці «Декларування доходів громадян»

На допомогу платникам податків у приміщеннях податкових інспекцій оформлені тематичні стенди, на яких розміщені зразки заповнення декларацій, а також відповіді на запитання щодо декларування доходів, з якими

Закарпатська ДПА нагадує - останній день подання декларації - 31 березня 2010 року.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!