Понад 80% українок переживають, що через пандемію будуть економити на їжі

9
4

Такими є дані дослідження Організації Об'єднаних націй.

81,8% українок вважають, що через наслідки пандемії вони будуть змушені заощаджувати на харчах. 77,4% опитаних чекають на можливі складнощі з орендою житла та оплатою "комуналки".

76,8% опитаних жінок очікують на проблеми із основними витратами (купівля продуктів харчування інших товарів першої необхідності.)


Чоловіки загалом рідше, ніж жінки, відзначали можливість потреби в економії на їжі та проблеми із оплатою оренди та комунальних послуг (72,3% та 65,5% відповідно.)

Дослідження показало, що карантинні обмеження підсилили проблему гендерних стереотипів та патріархальних соціальних норм, оскільки навантаження із домашньої праці та догляду покладається на жінок.


Українки, які працюють удома, змушені поєднувати роботу, домашні справи та догляд за дітьми, які залишаються вдома через карантин.

Опитані жінки відзначили, що значно збільшився час на прибирання, приготування їжі, та на психологічну підтримку інших дорослих членів сім'ї.

78,9% опитаних матерів, які мають дітей шкільного віку, зазначили, що переважно вони зараз займаються навчанням.

І лише 32,3% чоловіків відповіли, що займаються навчанням дітей під час карантину саме вони.


Додаткові виклики є перед жінками, які зайняті в медичній, соціальній та сферах послуг. Вони не можуть перейти на віддалену форму роботи і доглядають за дітьми під час карантину.

Є ще вразливі групи, які мають високий ризик опинитися за межею бідності через відсутність продовольчої безпеки, через перебування у пастці зі своїми кривдниками або не мають повноцінного доступу до потрібних послуг і ресурсів.


Це жінки-ветеранки та військовослужбовиці; жінки, що виховують дітей самотужки; жінки, що живуть з ВІЛ/СНІД; літні жінки (65+); жінки-підприємиці; жінки, що виховують дітей з інвалідністю чи доглядають інших членів сім'ї з інвалідністю тощо. "Вибірка не є репрезентативною для населення областей за критеріями віку та рівня освіти, але для проведення порівняльного аналізу досягнуто представництво респонденток і респондентів ключових груп", – йдеться у повідомленні ООН.

Усього у онлайн-опитуванні взяло участь 3310 жінок та 528 чоловіків. Дослідження проводили з 21.03 по 12.04.

Нагадаємо, вчора президент України заявив, що зарплата в 5-6 тисяч гривень — це не бідність.

Коментарі

0
004

МОЗ може поставити питання перед урядом: коли з України заберуть секретні каземати 5-го рейху?! Одна з них знаходиться в Ужгороді, і там зараз на бутилках сидять мої цімбори Шоні Мандаун, Роман Ужгород, Центровський і Ромаріо.

0
004

МОЗ може поставити питання перед урядом: коли з України заберуть секретні бактеріологічні лабораторії США?! Одна з них знаходиться в Ужгороді, а також в інших обласних центрах нашої Батьківщини, за різними даними - 13-15 лабораторій.

2
2

Дикі приступи мого спамерства під кликухами 1, 000, 2, 555, 666, 69 могли виникнути виключно від зловживання крокодилом і метадоном.

2
2

Такі "показники", і такий брєд могли вигадати виключно соросята.

Читайте також