Попереду чемпіонат світу: у Словаччині відбулися змагання з видобутку золота (ФОТО)

660

25-й конкурс-змагання з видобутку золота відбувся в суботу на території опалових копалень у Дубнику у Словаччині. У ньому взяли участь 80 спортсменів.

Захід організував Клуб золотошукачів при Східнословацькому музеї в Кошице та Словацька асоціація золотошукачів.

"Це регіональний конкурс. Один рік він проходить у Словаччині, а другий - у Чехії", – сказав організатор змагань Душан Демчак.

Чемпіонат світу з видобутку золота цього року відбудеться в місті Злате Гори в Чехії. За словами Даніели Мучкової, віце-президента Словацької асоціації золотошукачів, суботні змагання були підготовкою до Чемпіонату.

Змагання проходили у різних категоріях: чоловіки, жінки та юніори.

Гори, де розташовані копальні, крім опалів, приховують також багато сурми, золота, срібла та інших металів, які тут видобували в минулому. «Ми намагалися відродити цю традицію, хоча тут коштовний метал добували з жили, а не з золотоносного струмка. Всі охочі можуть спробувати, наскільки важке 24-каратне золото, побачити, як воно опускається на дно під час промивання», - пояснив Демчак.

Учасники змагань отримали відерце з 12 літрами піску, в якому було сховано кілька «золотих монет». Вони поступово промивали пісок у струмку, їх завданням було "вимити" якомога більше шматочків золота.


Коментарі

Читайте також