Попередження для водіїв: в Угорщині та Словаччині лютує буревій з мокрим снігом (ФОТО)

12
0

Поліція Угорщини попереджає водіїв та пішоходів про значні пориви вітру понад 100 км/годину. В деяких районах вітер валить дерева (на фото MTI).

Поліція радить водіям знизити швидкість на відкритих ділянках. Особливо під час негоди небезпечно подорожувати з причіпом, адже є вірогідність для перевертання транспортного засобу. Також радять не робити різких рухів, особливо водіям вантажівок.

- Якщо видимість настільки обмежена, що неможливо побачити перешкоду або інший транспортний засіб на безпечній відстані, то найкраще зупиніться і перечекайте бурю, і рушайте лише тоді, коли дощ вщухатиме, - повідомляють у поліції Угорщини.

У Словаччині також попереджають про сильні вітри, особливо в районах Прешова, Кошице та Жиліна. У гірських районах йде дощ зі снігом. Поліція намагається контролювати ситуацію (на фото). Деякі населенні пункти залишилися через негоду без електрики.

Як відомо, Німеччину, Австрію, Польщу та Чехію накрив ураган "Герварт", внаслідок чого зупинено рух поїздів та перекрито автостради, кілька людей загинуло.

За прогнозами негода буде лютувати і в понеділок, 30 жовтня. Отже, обережно плануйте подорож за кордон.

Зауважимо, що українські синоптики також застерігають українських водіїв: у Карпатах в ці дні прогнозується хуртовина та ожеледь.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також