Попович: «На будівництві школи в Червоному чиновники зароблять кілька мільйонів»

7
0

Нещодавно губернатор Олександр Ледида пролобіював виділення з державного бюджету майже 10 мільйонів гривень на продовження будівництва школи у селі Червоному Ужгородського району.

Загалом, на зведення нового навчального закладу необхідно майже 30 мільйонів. Стартувало будівництво  в листопаді минулого року – тоді обласні чиновники разом з керівництвом району заклали капсулу в фундамент нової будівлі. Нині   в одноповерховій будівлі школи села Червоне здобувають середню освіту156 дітлахів.Натомість нова школа буде розрахована вже на 360 учнів. Тендер на виконання робіт виграла та сама компанія, що зводитиме протисухотну лікарню в Нижній Апші – ТОВ «Хемкостав-УА».

Керуючий справами виконавчого апарату облради, депутат облради Михайло Попович вважає, що в селі недоцільно зводити таку величезну школу, яка буде лише наполовину заповнена. «Втім логікадій чиновників зрозуміла – чим більший об’єкт, тим більше коштів на нього виділять, тим більше зможуть заробити будівельні компанії, а отже й більше «відкату» отримає чиновник, що лобіює це будівництво. Так, школа у селі Червоне обійдеться платникам податків у 30 мільйонів гривень! До речі, півроку тому у селі Червеньово на Мукачівщині відкрили двоповерховий дитсадок, який звели всього за сім мільйонів. Тому можна припустити, що на школі в Червоному чиновники зароблять кілька мільйонів гривень», – припускає депутат. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також