Популізм нонстоп: З 1 вересня уряд підняв зарплати, пенсії та стипендії, і ціни на світло (ІНФОГРАФІКА)

2
18

Цікаво, якщо соціальні стардарти уряд піднямає на 13%, то вартість електроенергії - на 20%.

За словами Арсенія Яценюка, до Парламенту вноситься законопроект, який передбачає збільшення соціальних стандартів для майже 12 мільйонів українських громадян, зокрема для близько 3 мільйонів працівників бюджетної сфери: “Вчитель без категорії отримає додатково 470 гривень. Вчитель вищої категорії отримає додатково 605 гривень. Сімейний лікар буде додатково отримувати 453 гривні. А медсестра - 304 гривні”.

“Працівники соціальної сфери та працівники культури також отримають підвищення. Зокрема, працівники соціальної сфери додатково будуть отримувати 304 гривні. А працівники культури, наприклад, бібліотекар, - 348 гривень”, - додав Прем’єр.

Студентів також стосується це нововведення – ті, хто навчається у ВНЗ І і ІІ категорії будуть додатково отримувати 112 гривень, а студенти ІІІ–IV категорії - 95 гривень.

Крім того, мінімальна пенсія з 1 вересня буде становити 1074 гривні.

Що не кажіть, суми - вражаючі.

Водночас, з 1 вересня українці змушені більше платити за електроенергію. Приблизно на 20%. Згідно з постановою НКРЕКУ від 26 лютого 2015 року, тарифи для населення, яке споживає до 100 кВт.год на місяць, з 1 вересня зростуть на 24,6% - з 36,6 коп. до 45,6 коп. за 1 кВт.год (з податком на додану вартість); для населення, що споживає від 100 до 600 кВт.год - на 25,2% (з 63 коп. до 78,9 коп. за 1 кВт.год); для населення, яке споживає понад 600 кВт.год - на 5,1% (з 140,7 коп. до 147,9 коп. за 1 кВт.год).

Детальніше - в інфографіці.

Коментарі

С
Студент

Не гарно так робити Арсеній Петрович!

С
Студент

Хах, нарахунок стипендії розвод чисної води! Всім кого знаю, прийшла звичана стипендія!!! Короче дурять як завжди:)

М
мукачево

Пішли вони лісом !! Тупо розводять нас ! того яценюка який придумовує це треба за яйця взяти ! Для чого нам такий уряд ?в кінці пише(Що не кажіть, суми - вражаючі) - таку фигню пишуть

ЦС
цікава стаття

для тупих http://www.epravda.com.ua/news/2015/07/14/550569/ в перекладі на нашу - ми дамо тобі кредит з кредиту мвф а люди нам заплатять убадва...а кіть треба стовпа ци трансформатор найся змітувуть де ся дінуть...за.бись ньи.

ШМ
што маєме ми

за транзит всякого чорта по (нафта газ соляра мазут бензин світло софіки товарняки) нашуй земли...за високовольтні што гроблять здоровля дітям ...нико немає бо ми чмирі і забереся іщи й то што ся упстало...

ШМ
шо має держава

од ціни за світло...тупо пдв....а від пуднятого тарифу просто новий пдв...зароби-податки...комуналка-податки...купити штось-податки...кось раховав што ся обстає з платні...кому і зашто я даву пувплатні лем податку оби жити як жебрак.

К
кому

ми платимо за світло і кулько...ко кладе нам тарифи і чому...чому пдв за світло платять люди а не ті ко його перепродує...чому треба динь гуглити оби увідіти што 75 проц акцій у мацкалю...ху.ло путін правда...а може ми...і типирь коли продати у європу світло вигодніше а ми просто не газди дома в себе чудо што вобще у нас є світло...і ВОТ чому такі ціни реально...побив нас Богонько за то што нам по.уй...крадеме і будеме красти...жебрак заплатить.

Ф
Фатьов

Немає чому дивуватись. Вимоги МВФ до України були оприлюднені ще 2013 року. Вони втілюються в життя. Замість того, щоби їх прочитати, клоуни скакали на єврогеймайдауні. Что посеешь, то и пожнешь...

Д
друг

Обережно! Не дайте себе обдурити крадiю та аферисту!!! Шолтiс Юлiй Людвикович, який мешкае в Закарпатськiй областi мiстi Мукачево по вул. Берегiвськiй буд. 28, кв. 15 (тел. домашнiй 4-41-41, моб. – 0995061005) зарекомендував себе, як людина що здатна на шахрайство, обман а також крадiжку. Дуже небезпечна людина – лицемiр, мае аморальнi задатки. Постiйно пропонуе послуги на виконання ремонтних робiт в будiвлях, спорудах та помешканнях, а потiм намагаеться обдурити, а кошти привласнити i розтринькати на свiй розсуд. Його батько Шолтiс Людвик Людвикович i мати Шолтіс Габрієлла Іванівна синка покривають та створюють йому всi умови для можливостi творити беззаконня. Попереджаю всiх на майбутне – це дуже небезпечнi та лицемiрнi люди. Будьте обережнi при спiлкуваннi i особливо коли будете мати з ними якусь справу.

1
124

Привели за руку до влади, кролика загодували, він і забув з чиїх рук їв....

У
У

Тобто у 2017 році вересні місяці світло буде стоїти 1,68... 250квт*1.68грн=420грн... Середня сім'я з двома дітьми: зарплата на сім'ю 5000грн. Світло 420рн, газ зимою грубо 1400, вода 150, дитина в садіку грубо 300, в школі 250. і того 2520.. плюс їда, плюс одяг для дітей, плюс... Є віршик: Україна – рідна мати! Якщо не вкрадеш, то не будеш мати!

Т
тячивець

тячив пидтримуэ

5
555

обися закляли

Р
русин

Дайош МАЙДАН-3!Іншого ліку сі ворюги не признавуть!

ДС
до скакучоі маші

Причому туйки круль із порошком. Туйки народ виноватий ош повівся на морковку і блистящий фантик от чоколади коли в ситу зиму бісилися от жиру

Д1
до 123

так ті 860 грн. то є материнський капітал, перша сума була виплачена при народженні дитини а залишок розбитий до 2хроків рівними сумами, а с 2 до 3 х по 120 грн.Покращення прийшло

М
Марія

Гута би го побила кролика сього вмісті з порохом

1
123

А що там на рахунок дитячих грошей? Так і будуть 860 гривень виплачувати?

Читайте також