Поради для тих, хто повертається у Європу: як відбути карантин у Словаччині

9
3

Закарпатка Олена Лемак поділилася як у неї пройшов пройшов перетин кордону і обсервація у Словаччині.

"Перетнули кордон Ужгород-Вишнє Нємецке за годину (21.00-22.00). На словацькому кордоні нас спробували налякати, що карантин триває 28 днів (14 на державному карантині і 14 ще вдома).

Також казали, що чекати на кордоні нам можливо треба буде 5-ть і більше годин. Але за 2 години ми вже їхали у Липтовський Ян.

У старенькому готелі, куди нас поселили, сказали, що днів 7 будем на обсервації. А на 5-ий день зроблять тест. Люди дуже приємні, харчування теж адекватне. Раджу брати з собою щось, аби могти заварити собі чай. Бажаю Вам позитиву, все не так страшно, як його малюють", - повідомила Олена.

Інші наші співвітчизники розповідають, що під час обсервації на вулицю протягом 7 днів виходити не можна. Як і всі 14 днів карантину, окрім прямого переїзду з місця обсервації до місця проживання.

Вас можуть поселити у будь-який відповідний гуртожиток або пансіон. У той притулок, де звільняється місце

Дістатися до Словаччини з України наразі можна лише на автомобілі.

Для цього слід заповнити електронну заявку мінімум за 72 години до перетину кордону. На кордоні також вимагають показати посвідку на тимчасове або довготривале проживання у Словаччині, адресу де буде проходити домашній карантин. Найкраще, якщо вона збігалася з тою, що на картці проживання.

Проживання у пансіонаті коштує від 12 до 20 євро на день.

"Виходити гуляти на територію готелю не дозволяють, ми підписали документ, що якщо залишимо кімнату, то заплатимо штраф", - зазначає українець Павло.

Коментарі

В
Вова

Все вірно,тільки на кордоні ми стояли 25 годин,потім відвезли до місця обсерваціі,з супроводом поліції,тепер 7 днів тут,і потім 14 по місту приписки.13 євро в день..

Д
до

катом катос

М
микола.

чітко і ПОННЯТНО занесена інформація .

Читайте також