Поради FREEhost: як правильно підібрати домен

13
0

Домен великою мірою визначає видимість сайту, його популярність і запам'ятовуваність. Тому при виборі важливо орієнтуватися на його маркетингові та SEO-характеристики.

Домен з точки зору маркетингу

На сайті https://freehost.com.ua/domain/ розписаний цілий розділ по вибору домену. У блоці "з точки зору маркетингу" там вказані такі пункти:

Для доменного імені краще вибирати назву компанії або напрямок діяльності. Це сприятиме впізнаваності. Якщо назва компанії складається з декількох слів, напишіть їх разом, через тире або у вигляді абревіатури.

Доменне ім'я повинне бути коротким, не рекомендується використовувати більше трьох слів. В ідеалі - одне.

Доменне ім'я має легко вимовлятися і запам'ятовуватися. Особливо це важливо, якщо ви плануєте використовувати теле- радіо- або зовнішню рекламу.

Ваше доменне ім'я не повинно бути співзвучно з іншим, особливо з доменами конкурентів. В іншому випадку ви можете втрачати клієнтів за рекомендацією або з реклами тільки тому, що вони сприймуть вашого конкурента за вас.

Домен з точки зору SEO

Search engine optimization - це пошукова оптимізація сайту, яка дозволяє йому бути на перших позиціях в Google по ключових запитах. Чинників ранжирування сотні, але один з ключових - грамотно продумане доменне ім'я.

Пошукові роботи вище ранжируют сайти, в назві якого є слова з пошуку. Найкраще використовувати домен з найважливішим ключовим словом - це назва компанії, її рід діяльності або ключовий продукт.

Все більше людей використовують в повсякденному житті смартфони, а разом з ним - голосовий пошук. Тому перед покупкою домену переконайтеся, що голосові помічники зможуть правильно розібрати його назву з першого разу.

Вибирайте міжнародну або регіональну доменну зону. До першої відносяться універсальні .com, .org, .biz, а також тематичні .shop, .catering, .club, .media і інші. Ознайомитися з їх переліком і підібрати хостинг можна, перейшовши на сайт хостера FREEhost.

Про компанію

FREEhost - це український провайдер, який надає послуги хостингу сайтів та продажу доменів. Компанія почала роботу в 2002 році і з того часу її послугами скористалися 80 тис. людей, а на обслуговуванні майже 160 тис. сайтів. Позиціонує себе як найнадійніший і зручний український хостинг.

Дата-центр хостера розміщений в Україні, проте також є чотири сервера по всьому світу. Це дозволяє забезпечити безперебійну роботу і уникати форс-мажорних ситуацій.

"Ми вдячні успіху, перш за все тим, що ми надаємо дійсно якісний український хостинг, ми працюємо однаково добре з великими і малими клієнтами. А працьовитіть змушує нас весь час рухатися вперед", - пояснюють свою популярність представники провайдера.
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також