Поради моди: Годинники для кожного типу людини (ФОТО)

12
0

Новим індикатором статусу та стилю - або їх відсутності - стають наручний годинник. У 80-х роках відбулася Велика годинна революція, ознаменувалося тріумфальним поверненням механічних годинників. Тепер споживачі розбираються в годинах набагато краще.

З часу Великої часовий революції 1980-х років, коли відбулося тріумфальне повернення механічних годинників після сплеску популярності дешевих кварцових, споживачі стали розбиратися в годинах набагато краще. До неї годинник був занадто маленьким аксесуаром, щоб свідчити про значне багатство, на відміну, наприклад, від Ferrari 212 Barchetta або Maserati 300S, припаркованих біля Hotel de Paris в Монако.

Зараз наручні годинники стають індикатором статусу та стилю. Якщо сьогодні марка Rolex відома всім, то в 1950-60-ті роки її знали виключно льотчики і професійні дайвери, яким дійсно були необхідні функції, передбачені в цьому годиннику.

Що стосується брендів Patek Philippe, Audemars Piguet, Vacheron Constantin і навіть знаменитого і впізнаваного Cartier, в них розбиралися тільки аристократи і знати. Так, були винятки. Так, Patek Philippe носили музиканти Дюк Еллінгтон, Майлз Девіс, Джин Отрі, авіатор Говард Х'юз та інші знаменитості. Rolex був у актора Марлона Брандо.

Сьогодні червона килимова доріжка на церемонії вручення «Оскар» - справжній парад для любителів годин. Це не означає, що популізм і егалітаризм стали вищими престижу, який несуть у собі ці марки. Але тепер все до кебмен і швейцара, стоматолога та сімейного юриста (особливо сімейного юриста) розуміють різницю між зразками високого годинникового мистецтва і годинами для «простих смертних».

Італійці рекомендують мати щонайменше троє годинники - один у відповідності з вашим родом діяльності, інші класичні елегантні під офіційний або вечірній костюм, треті - міцні для спорту і відпочинку. Ось декілька порад про те, як підібрати модель під ваш індивідуальний образ.

Ікона стилю - Dior VIII (від 3 050 фунтів стерлінгів)

Незважаючи на витівку Джона Гальяно, у Dior справи йдуть дуже вдало, особливо з годинником. У цілому намітилася приємна тенденція, коли модні та ювелірні будинку, що випускають годинники, розробляють моделі, гідні носити знамените ім'я, а не просто прикрашають своїми логотипами щось з асортименту ювелірних магазинів у торгових центрах.

Зрозуміло, в моді ім'я - це все. Тому ікона стилю повинна мати свої власні переваги. Замість Dior можна також вписати Chanel, Chaumet, Cartier (абсолютний багаторічний фаворит), Graff, Harry Winston та інші престижні бренди, що випускають серйозні годинник. Але годинник з колекції Dior VIII з рельєфним гранованим браслетом і ободом, пропоновані з діамантами або без них, з діаметром циферблата 33 або 38 мм, крім іншого, дуже привабливі для модників і з тієї причини, що це новинка, завтрашній день.

Мандрівник - Vogard Timezoner (від 3 500 фунтів стерлінгів)

Для активних мандрівників, на відміну від тих, хто рідко буває за кордоном, потрібні годинник з функцією «світове час». Такі моделі є майже у всіх виробників, але Vogard випускає виключно такий годинник.

Особливо привабливими годинник Vogard роблять дві особливості. По-перше, запатентований метод швидкої і простий перестановки домашнього часу і часу у пункті перебування (простим поворотом циферблату).

По-друге, - можливість замовити годинник з індивідуальною гравіюванням 24 міст на ободі.

Банкір - Patek Philippe Calatrava (від 12 980 фунтів стерлінгів)

При нинішніх настроях у суспільстві, банкірам слід згадати девіз своїх попередників періоду до 1980-х: головне - помірність. Якщо коли-то банкіри і представники фінансового сектора повинні були виглядати дуже представницький, то сьогодні це не рекомендується. В очах суспільства їх репутація суттєво постраждала. Сьогодні банкір повинен уособлювати розсудливість, солідність і надійність. Цьому способу відповідає тільки один годинник - Patek Philippe Calatrava.

Випускаються безперервно з 1932 року, народжені в період Великої депресії, Calatrava поєднують в собі серйозну функціональність та елегантність. Для незвичного очі вони безіменні. Тим, хто розуміє, годинник розкажуть, наприклад, що їх власник воліє вина Романі-Конті.

Підприємець - Richard Mille RM038 (380 000 фунтів стерлінгів)

Підприємець, як і банкір, повинен надихати потенційних інвесторів, і ніщо так не говорить про майбутній успіх, як успіх нинішній. Підприємець розуміє значення особистісних деталей, таких як годинник, на початковому етапі спілкування. У колі високопоставлених бізнесменів, літаючих бізнес-класом, годинник розкажуть про свого володаря дуже багато чого.

Не потрібно навіть розбиратися в темі, щоб зрозуміти, що годинник Richard Mille - це щось особливе.

Модель RM038 - зразок високих технологій. Турбійон стійкий до сильної тряски та ударів і може витримати головний раунд комерційних переговорів підприємця - гру в гольф. Раніше надійність годин Richard Mille довів тенісист Рафаель Надаль, який грав у цьому годиннику на переможному для нього Вімблдонському турнірі. Тепер черга за гольфістом Джеррі (Bubba) Уотсоном, якому присвячені новий годинник RM 038 Tourbillon Bubba Watson.

Представник богеми - Van Cleef & Arpels (77 500 фунтів стерлінгів)

Вільний дух і уяву, яке не знає кордонів. Чудове виконання, що поєднує кілька декоративних технік. Будинок Van Cleef & Arpels присвятив свою лімітовану колекцію чарівного світу подорожей Жюля Верна. Одна з моделей створена за мотивами роману «П'ять тижнів на повітряній кулі».

Який вид транспорту відповідає духу богемного життя більше, ніж повітряна куля? Саме цей символ зображено на циферблаті від Van Cleef & Arpels, прикрашеному емаллю і перламутровою інкрустацією. Стрілки виконані у вигляді якоря і чайки.
Зірвиголова - Panerai Luminor Base Logo (3 100 фунтів стерлінгів)

Лихач безстрашний, найчастіше до абсурдного. Для нього немає нічого надто складного й занадто ризикованого. У його житті присутні параплани, серфінг, позашляховики, сноуборди.

Годинник для такого життя потрібно вибирати або в дусі «дешево і сердито» серед моделей, які можуть витримати в буквальному сенсі будь-які потрясіння, або шукати екземпляри з посиленими технічними характеристиками.

Годинники Luminor від Panerai, розроблені для підводних диверсантів італійського флоту в 1930-ті, знову стали популярні, як культова модель для дайверів, починаючи з 1990-их років. Покровителем марки є Сильвестр Сталлоне, який продемонстрував її в кількох фільмах.

Секретний агент - Bremont Supermarine 500 (від 2995 фунтів стерлінгів)

Оскільки справжні секретні агенти зволіли б не привертати до себе увагу, занадто великі і помітні годинник їм не підходять. Годинники суперагента повинні бути функціональними, надійними і точними - до секунди. Bremont Supermarine 500 досить точні, щоб називатися хронометром, стійкі до магнітного поля і витримують глибину до 500 м. Тому вони впораються із завданнями Бонда, Борна та їхніх колег. Бонд неодмінно оцінив би ще одне їх перевага: це британська марка.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також