Поради студентам Закарпаття: Як повернути гроші за минулорічне навчання

5
1

Таку можливість студенти мають завдяки податковій знижці. Отримати компенсацію можна як за себе, так і за навчання власних дітей.

Журналісти 21 каналу розповідають, для студентів заочної, вечірньої та дистанційної форм сума не повинна перевищувати 23 160 гривень за рік, для денної – 19 300 гривень.

Для отримання компенсації закарпатці мають до 31 грудня звернутися до фіскальної служби за місцем реєстрації. Кошти будуть повернені протягом шістдесяти календарних днів після подання необхідних документів.

Серед них:

  • Декларація про майно та доходи, де вказано розмір витрат на навчання. 
  • Копія договору з навчальним закладом. 

У разі навчання дитини, потрібен її паспорт, ідентифікаційний код, платіжний документ та довідка з місця роботи.

— Потрібно принести довідку з місця роботи, на якій отримується заробітна плата, в якій обов'язково має бути вказана нарахована заробітна плата за 2016 рік, скільки утримано податку на доходи фізичних осіб та військового збору. Ця цифра необхідна для обрахування податку і заповнення декларації, а також якщо громадянин, який отримав заробітною плату, скористався податковою соціальною пільгою, ця сума обов'язково має бути вказана в довідці, - розповідає Маріанна Переш, начальник відділу розгляду звернень платників податків у м. Ужгороді ГУ ДФС у Закарпатській області.

Коментарі

?
????

Один з батьків приватний підприємець?

Читайте також