Порошенко: Україна відновлюватиме територіальну цілісність мирними засобами (ВІДЕО)

12
8

Про це у своєму зверненні заявив президент України Петро Порошенко.

"У нас тепер достатньо і сил, і політичної волі для того, щоб завдати вирішального удару по незаконно озброєних формуваннях", - заявив Порошенко.

"Усі незаконні збройні формування повинні затямити: ініційоване нами припинення вогню не означає, що українським воїнам заборонено стріляти у відповідь. Будь-які спроби бойовиків атакувати наражатимуться на нашу гідну відсіч", - додав президент.

Разом з тим Порошенко виокремив деталі мирного плану.

Так, найближчими днями Верховній Раді буде запропоновано ухвалити закон про непритягнення   до кримінальної відповідальності членів незаконних збройних формувань, які не вбивали мирних жителів та українських воїнів, які у стислі терміни складуть зброю.

"Негайно мають бути звільнені заручники…  від міжнародних спостерігачів до   українських вчителів, лікарів, журналістів, правоохоронців. Для російських найманців буде відкрито коридор для відходу на їхню батьківщину. Але умова така: автомати, танки, БМП, установки "Град" - залишити тут", - додав Порошенко.

До слова, на україно-російському кордоні буде створено 10-кілометрову буферну зону, що стане "додатковим захистом від подальшого проникнення найманців та зброї в Україну".

Ще один важливий елемент плану - звільнення адміністративних будівель в Донецькій та Луганській областях та демонтаж навколо них блокпостів та барикад. Також слід відновити діяльність законних місцевих органів влади.

"Негайне і швидке виконання мирного плану відкриє шлях до політичного діалогу. Закликаю до цього діалогу законно обраних представників місцевого самоврядування, громадських організацій та всіх інших", - додав президент. При цьому готовий він говорити з усіма, крім осіб, які причетні до терористичних актів, вбивств чи тортур. Також Порошенко гарантував безпеку всім учасникам переговорів.

Отож, вихід із ситуації Порошенко бачить у широкій децентралізації влади.

"Частину своїх повноважень я передам територіальним громадам, місцевим органам влади. І в першому читанні відповідні зміни до Конституції можуть бути ухвалені за декілька тижнів, і остаточно ми можемо розраховувати на прийняття вже у вересні", - наголосив Порошенко.

"Місцеві громади Донбасу матимуть повне право вільно використовувати російську мову наряду з державною", - запевнив Порошенко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко оголосив про припинення антитерористичної операції з п'ятниці, 20 червня, і до 27 червня. За його словами, це робиться для того, щоб терористи могли скласти зброю, а ті, хто цього не зроблять, будуть знищені.

Коментарі

З
Закарпатец

Порошенко-Україна відновлюватиме територіальну цілісність мирними засобами: автомати, танки, БМП, установки "Град", лiтаки,вертолети

З
Закарпатец

Мулідран - А ЧТО ЗАВИДНО? МОГУ ПРЕДЛОЖИТЬ РАБОТУ ...ЗВОНИ ПО ТЕЛЕФОНУ(0312) 61-31-00

М
Мулідран

щесь не доста заробив на свою "творчу відпустку", творчий ти наш?

З
Закарпатец

Будьте прокляты! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cymt_S7HBXk http://www.youtube.com/watch?v=C595ajZARGQ часть 1 http://www.youtube.com/watch?v=QbNQTqD6uPs часть 2 Десантники про терористів. Кіровоград.

З
Закарпатец

ВСЕ!!!! НА НАШ САЙТ ОПУСТИЛАСЬ ТЯЖЕЛАЯ И ЗЛОВОННАЯ ТЕНЬ ПРАВОГО СЕКТОРА И СБУ. ЗАПРЕЩЕНЫ КОММЕНТАРИИ БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛЬНОГО СОГЛАСОВАНИЯ С ДЕЖУРНЫМИ ПО СБУ И ПРАВЫМ СЕКТОРОМ. ПРАКТИЧЕСКИ ВЕЗДЕ СТОЯТ СЛОВА "ОЧIКУЕ МОДЕРАЦIЮ" САМЫЕ ХУДШИЕ МОИ ОПАСЕНИЯ РЕАЛИЗОВАЛИСЬ. НУ ЧТО Ж ПУСТЬ БАНДЕРОВЦЫ ЧИТАЮТ СООБЩЕНИЯ ДРУГ ОТ ДРУГА НАПОЛНЕННЫЕ ТУПЫМИ, ПОШЛЫМИ РЕЧЕВКАМИ И БЕЗОБРАЗНЫМ МАТОМ. ЭТО КОНЕЧНО, С ОДНОЙ СТОРОНЫ ХОРОШО - ТАК КАК СПОЛНА ХАРАКТЕРИЗУЕТ СОВРЕМЕННЫЙ МЕНТАЛИТЕТ ЛЮДЕЙ ОПРЕДЕЛЯЮЩИХ ПОЛИТИЧЕСКУЮ ЖИЗНЬ СТРАНЫ И РЕГИОНА и ДИСКРЕДИТИРУЮТ УКРАИНУ НА МЕЖДУНАРОДНОМ УРОВНЕ. ДО СВИДАНИЯ! Иду в творческий отпуск, до снятия цензуры. ВРЯД ЛИ КТО ТО БУДЕТ ТЕПЕРЬ ПОСЕЩАТЬ НАШ САЙТ(кроме упырей бандеровцев) Mielott talalkozo kedves countrymen

М
миха

готовтесь хлопцы кулю в лоб получить. Рада Украины приняла 18 июня 2014 года проект закона “О воинской обязанности и военной службе”» За данное решение проголосовал 231 из 333 народных депутатов. Данным законопроектом предлагается увеличить возраст военнообязанных, которые находятся в запасе до 60 лет. Как известно, на сегодняшний день этот возраст составляет 50 лет

М
миха

Вечером 19 июня в бою под Красный Лиманом (Донецкая область) погибли 12 и получили ранения 25 бойцов 25-й Днепропетровской воздушно-десантной бригады вооруженных сил Украины. Для того, чтобы проливать кровь на Юго-Востоке за "светлые идеи" бандеры и геббельса, у хунты есть свои дети: 1) Аваков Александр 24 года 2) Трупчинов Кирилл 20 лет 3) Порошенко Алексей 29 лет 4) Фарион Софья 25 лет - за снайпершу сойдёт 5) Тягнибок Гордей - 18 лет. Вот они и пусть проливают свою кровь за идеи и кровавые

З
Закарпатец

Я РАЗОСРАЛСЯ В КОМЕНТАХ ГНИЛОЙ ПРОПАГАНДОЙ А ВЫ НЕ ВЕДЁТЕСЬ. НАВЕРНО ПОТОМУ ЧТО ПУТИН-ХУЙЛО

Читайте також