Порошенко вдруге «відфутболив» петицію про скасування акцизу на імпорт автомобілів

11
16

Відповідь на інтернет-звернення громадян з’явилась на офіційному сайті Глави держави.

«Ситуація, коли транспортний засіб в Україні коштує в декілька разів більше, ніж у державах ЄС є неприйнятною. Девальвація національної валюти та зменшення реальних доходів перетворила автомобіль для більшості українців з засобу пересування на розкіш.

Причина цьому: неадекватний рівень податків, зокрема акцизів на транспортні засоби. Вартість 5-7 річного автомобіля середнього класу у Польщі становить 3000-5000 доларів, в Україні - 10-13», - написав автор петиції. Відтак, таке звернення підписали 27 тисяч українців.

Втім, чіткої відповіді від Президента так і не надійшло – він знову переклав відповідальність на Яценюка і доручив йому детальніше розібратись у цій темі.

Зазначимо, що електронна петиція щодо скасування акцизу на імпорт автомобілів вже вдруге набрала майже 30 тисяч голосів. Першого разу відповідь Порошенка також не внесла ясності у дане питання та аж ніяк не додала надій закарпатцям на бодай можливість у найближчому майбутньому не платити шалені кошти за розмитнення авто. Детальніше про відповідь читайте тут: Багато "води" і мало конкретики – Президент відповів на петицію про скасування розмитнення авто.

Мukachevo.net

Коментарі

A
Andriy

Скажіть, будь ласка, тут пишуть http://www.pravoconsult.com.ua/skasovano-aktsiznij-zbir-na-b-u-avto-kupuj-avtomobil-deshevo, що таке скасування акцизу може призвести до інфляції гривні. Крмі цього, щоб купити б/у шне авто потрібно зібрати купу документів, чи так це?

2
2255

Ну хто вам прибере акциз? Подумайте, прибрали акциз, далі що? Чувак бере тачу за 20к зелених, прибирають акциз і таку ж тачку вже можна з європи пригнати за 8к. Крім обвалу ринку нічого для економіки не буде. Треба починати з малого, а не зразу золоті гори.

М
Мукачівець

Підтримую Олега, дійсно треба просити транзит, на місяць, а краще було б на 3 місяці.. Давайте спробуємо таку петицію подати? Можливо хоч шось виборем??

В
Віка

В кінці петиції треба було добавити нам закарпатцям зрозуміліші слова - "і хоть закляніться вам і так нич не буде". Спасение утопающего - дело рук самого утопающего.

І
Іван

Жид галімий!

Е
Електорат

Слава Україні - голосуємо дружно за Солідарність! І точка!

О
Олег

Неправилтно сформульована петиція! Ніхто не відмінить розтаможку, бо це великі гроші в бюджет! А от транзит на 30 днів треба було просити. В закарпатті полюбе раз в місяць їдеш за кордон!

Я
Яросвіт

ну а що ви хотіли? Врешті-решт в його компетенцію не входить напряму вирішувати такі питання. Хіба що - звернутися із законодавчою ініціативою до ВРУ.

5 канал ua

Купуйте вiтчизняне, лише марки БОГДАН,РОШЕН,I т.п.А не смешiть бiзнесмена монополiста петицiями.

П
правда

шо ви плачетеся, коли самі сь те за нього голосували.вам требало кондитера за хазяїна, тепер маєте.та й кролика теж із його жаднючими руками

U
uнсо

вайсман сука пора тебе на палю

C
cvxcv

ВАЖНО читать Всем!!!!! КАК платить за комуналку в 2 раза меньше (подробная схема)!!!! -- http://novinu.2sms.ru

Я
яяя

вот так і живемо - все для олігархів, а народ нехай подихає без грошей

Я
я

Підер - всьо для народа лем наоборот бо якшо скасує,то звідки гроші на свої рахунки тирити буде. Чим більше податків - тим більше грошей для них а не для держави то лише предлог шо в державу хіба ми можемо проконтролювати шо і куди йде далі.

М
Мукачівець

i чхати він хотів на те, що "Девальвація національної валюти та зменшення реальних доходів перетворила автомобіль для більшості українців з засобу пересування на розкіш"

1
123

осел ходячий той порошенко. він їздить на ескорті з 15 броньованих мерсів, та йому нафіг треба те розмитнення

Читайте також