Порушено кримінальну справу проти батьків,

14
0

які прив’язували своїх дітей у колисці

Учора, 13 травня, прокуратура м. Ужгород порушила кримінальну справу проти батька та матері двох 4-річних хлопчиків за ст.166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною). Про це власкору ЗІКу повідомили у прес-службі прокуратури.



За інформацією старшого помічника прокурора області з питань захисту прав неповнолітніх Наталії Кузан, приводом для порушення кримінальної справи стало те, що батьки злісно не виконували своїх обов’язків по догляду за власними дітьми. Вони не створили належних умов для їх розвитку та виховання, не піклувалися про їх здоров’я, фізичний та психічний стан – прив’язували синів у колисці, позбавляючи можливості вільно рухатися.



Через таке ставлення горе-батьків діти мають серйозні відхилення у фізичному та психічному розвитку, причому ці відхилення у хлопчиків не вроджені, а набуті. Це підтвердила психолого-медико-педагогічна експертиза. Лікарі констатували у братів міопічний астигматизм, затримку моторного, психо-мовного розвитку.



Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від двох до п’яти років.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також