Поринути у Середньовіччя: у словацькому Шариші разом із закарпатцями збудували старовинне село (ФОТО)

11
1

Словацьке місто Великий Шаріш завершує роботи з будівництва археопарку під замком Шариш. Публіку познайомлять із середньовічним життям на території замку. Проект місто готує в рамках транскордонної співпраці із українським селом Ракошино.

«За нашою інформацією, подібного археопарку, який відтворює справжнє середньовічне село на території замку, ніде у наших сусідів не збудовано. Ми віримо, що цей парк приверне багато відвідувачів», – пояснив мер Великого Шариша Віліам Калл.

За його словами, село буде огороджене дерев’яним парканом. У ньому є сторожова вежа, а всередині — будівлі.

"Там будуть типові, переважно дерев’яні будівлі, які відображатимуть стиль і побут середньовіччя. Також там можна буде подивитися як готували їжу, спосіб життя, догляд за домашніми тваринами і тому подібне. Він покаже нам, яким було життя біля замку в певний період часу. Ми орієнтуємо його саме на Середньовіччя".

Відкриття археопарку заплановане на 21 жовтня.

«Ми спробуємо зробити археопарк першою зупинкою в подорожі до замку та уявній подорожі до середньовічного життя», — додав Калл. Атракція буде доступна з квітня до кінця жовтня.

За його словами, український партнер також реалізував будівництво амфітеатру , в якому хоче наблизити слов'янську культуру та підкреслити зв'язок Закарпатської області з Шаришем.

Загальна вартість проекту становить майже 480 тисяч євро. Місто Вельки Шариш взяло в ньому участь, вклавши п'ять відсотків від суми.

У рамках співробітництва між Україною та Словаччиною у селі Ракошино будують амфітеатр. Відкрити об'єкт планується вже цього року. Будівництво розпочали ще у 2020 році, бюджет становить 159 тисяч євро. Більшу частину коштів виділили Європейські партнери у співфінансуванні з Ракошинською селищною радою.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

АД
амфітеятер дайош

То ракошинських радців таке тоті служителі з монастиря під цибульками напоумили? Так ніби і війни нема, і на дрони донатити не годиться?!

Читайте також