Поширені фасциальні травми

36
0

Безсумнівно, фасція важлива для нормальної життєдіяльності організму, тому потрібно за нею постійно стежити.

Щоб підтримувати її в тонусі, не обов'язково ходити в спортзал - допоможуть у цьому спеціальні набори https://www.blackroll.com.ua/collection/nabory-blackroll. Знайти їх можна в магазині BLACKROLL®. Дізнатися про наявність можна по телефону в Києві +38 (096) -434-14-04 або прийти за адресою вул. М.Максимовича, 3г / 471.

Правила тренування фасції

Щоб тренування сполучної тканини, що огортає м'язи проходила правильно, потрібно робити наступне.

Комплексно тренуватися

Необхідно всіляко навантажувати тіло, а також по-хорошому піддавати фасцію стресу. Якщо не дотримуватися цього правила, то ефективність тренувань буде низькою, а якщо перестаратися і перетреніроваться - ситуація посилиться.

Якщо займатися на тренажерах, то можна додати тілу рельєфності і навіть накачати м'язи, але все одно фасція залишиться нерозвиненою, тому що тренування м'язів проходила окремо. З цієї причини, щоб вся фасциальная система була здоровою, як і весь опорно-руховий апарат, треба вести таку фізичну активність, в рамках якої чергуються види навантаження і її спрямованість.

Постійно займатися тренуваннями

Фасція унікальна тим, що у неї є пам'ять і інтелект, чого не можна сказати про м'язи. Якщо постійно повертатися в одне і те ж положення, фасциальная система запам'ятає його і створить потрібний патерн.

Наприклад, якщо людина звикла сидіти перед монітором скорчившись, напружуючи при цьому шию, то це приймається за норму. Іншими словами, навіть коли ви намагаєтеся сидіти рівно з піднятою головою, то в момент розслаблення тіло саме приймається звичне для нього положення. Використовувати можна різні підтримують корсети для постави, але їх ефективність буде тільки 50%.

Безсумнівно, на рівні фасциальной мережі вони зможуть зруйнувати старий патерн, але без цих пристосувань м'язи не будуть виконувати це завдання. Це можна пояснити двома моментами:

  • для цієї мети у них не було тренування;
  • здорова спина залежить не від сильних м'язів спини, а від того, як кісткові структури хребців розташовані щодо один одного.

З цієї причини для формування нового положення або руху треба постійно тренуватися.

Вплив фасції на організм

Сполучна тканина може втратити еластичність, стати тугий і майже нерухомою в результаті:

  • постійно випробовується стресу;
  • пережитих травм;
  • поганий постави;
  • емоційної травми.

Так відбувається стабілізація тіла під час травми, в результаті чого відбувається регулярне напруга і деформація тіла.

Наприклад, порівняти цей процес можна з одягом. Якщо надіти її і раптом потягнути за будь-край, то все виріб буде відчувати натяг, що провокує дискомфорт. Таким же чином розподілені по всьому організму патерни фасциального напруги, тому впливають на все тіло. Через це явища виникають хронічні больові відчуття в спині, ревматизм і мігрень.

З цієї причини працювати потрібно не з окремими групами м'язів, а з усім тілом. В іншому випадку вправи дадуть тільки короткостроковий ефект.

Особливості фасциальной тканини

До особливостей фасції відносять її здатність:

  • фіксувати органи і м'язи;
  • задавати положення внутрішніх органів;
  • захищати нервові закінчення;
  • брати участь у водно-сольовому балансі;
  • передавати нервові імпульси від м'язів до кісток.

Крім цього, доведено фахівцями, що форму тіла визначають не м'язи, а фасція. М'язи відповідають за обсяг, а фасциальная тканину - за форму певної частини тіла.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також