Посли країн ЄС переймалися паводковими проблемами Закарпаття

5
0

П'ять проектів Євросоюзу щодо запобігання повеням на Закарпатті презентували в Ужгороді голова Представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра та посли країн - членів Європейського Союзу.

Загальна вартість цих проектів - понад 2,5 млн євро. Їхня мета - зменшення негативного впливу паводків, поліпшення захисту населення від стихії, розширення туристичного потенціалу Закарпаття. Фінансувалися проекти за рахунок ЄС. Партнерами є угорські, словацькі, румунські та українські державні організації.

- Ці проекти дуже корисні як для України, так і для сусідніх держав, - вважає начальник Закарпатського облводгоспу Володимир Чіпак. - Позитивні результати їх реалізації вже відчутні. Так, нині маємо змогу завчасно попереджати населення і відповідні державні інстанції про наближення паводка.

Делегація послів ЄС відвідала також Регіональний туристичний інформаційний центр у Закарпатській області, відкритий у м.Берегове в 2006 р. у рамках програми добросусідства Угорщина-Словаччина-Україна ІНТЕРРЕГ ІІІА/ТАСІС. Побували дипломати й в Ужгородському національному університеті, Закарпатському угорському інституті у Береговому, словацькій школі в Ужгороді та румунській - у селищі Солотвине Тячівського району.

З гостями зустрілися голова Закарпатської обласної держадміністрації Олександр Ледида і голова облради Михайло Кічковський. Обговорювались питання візового режиму, спільні проекти в галузі водного господарства, перспективи євроінтеграції України. Посол Румунії в Україні Траян Лауренціу-Христя висловився за відкриття консульства своєї країни в Ужгороді чи селищі Солотвине.

Сьогодні дипломати з країн ЄС відвідають обласну дитячу лікарню в м.Мукачеве: два роки тому тут було впроваджено проект Євросоюзу загальним бюджетом 200 тис. євро.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також