Посол Угорщини передав угорськомовним закладам Закарпаття

5
0

два каміони книжок

Такий подарунок на Закарпаття привезли 14 березня Посол Угорщини Ондраш Баршонь та голова благодійного товариства “Тиса – літній університет” Егрі Шандор.

Усі книги передадуть 110 закладам, у яких вивчають угорську мову, 10 недільним школам та кафедрі історії Угорщини і європейської інтеграції УжНУ, де власне й відбулася зустріч викладачів, студентів і керівництва університету з паном послом. Високоповажний гість зауважив, що в нашому закладі правильно поступили, об’єднавши європейську інтеграцію з історією Угорщини. Адже угорці вже пройшли шлях інтеграції в Європу, тому повинні поділитися своїм досвідом з українцями. “Для студентів кафедри інтеграція України в Європу повинна стати головною справою”, – наголосив О. Баршонь і при цьому запевнив, що співпраця з УжНУ триватиме.

За словами ректора університету Миколи Вегеша, саме з Угорською Республікою наш вуз має найкращі відносини, доказом чого є відкриття кафедри історії Угорщини та європейської інтеграції. “Створити кафедру було нелегко, а ще важче виявилося забезпечити її літературою, у чому нам і допомогла угорська сторона”, – зазначив Микола Миколайович. Крім того, вже розробляється концепція створення окремого угорського факультету, який знаходитиметься в новому корпусі.

Прес-центр УжНУ

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також