Поточна ситуація в Берегові: у лікарні 45 хворих з грипом та ГРВІ

4
0

Наразі на Берегівщині хворіють на ГРВІ, грип А, грип В. Таких важких хворих лікують у інфекційному відділенні районної лікарні. Зараз у цьому відділенні Берегівської ЦРЛ знаходиться до 45 хворих.

Про це повідомив міський голова Берегова Золтан Бабяк з посиланням на фахівців, а саме завідувача інфекційним відділенням Геннадія Андреєва та в.о. директора Берегівської районній філії Державної установи „Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України” Ігоря Царя.

Лікарі повідомляють, що у групі ризику інфекційних хвороб, у тому числі й коронавірусу є люди похилого віку та із супутніми захворюваннями такими, як цукровий діабет, бронхіальна астма, або вагітні жінки.

Прояви грипу та коронавірусної інфекції дуже схожі: це висока температура , кашель, ломота, головний біль, кволість, затруднене дихання.

Але для коронавірусної інфекції характерно - сухий кашель відсутність нежиті, болі у грудях, задишка. Ця інфекція у 80% може походити і у легкій формі.

Для встановлення діагнозу дуже важливо вказати чи подорожувала людина країнами, де вже є випадки COVID-19, чи були у контакті із хворими на цю інфекцію. Тому дуже важливо, щоб хворий розповів історію подорожування.

Важливо для хворих, які підозрілі на грип та коронавірусну інфекцію дотримуватися режиму самоізоляції, щоб було найменше контактів із здоровими людьми.
Хвора людина повинна подзвонити своєму сімейному лікарю і розповісти про скарги та контакти. Ходити до лікаря не треба. Хворий повинен бути ізольований в окремій кімнаті .

Бажано:
- провітрювати декілька раз на день;
- мити руки частіше, обробляти антисептиком;
- руками не торкатися обличчя, очей;
- часто протирати поверхні у кімнаті;
- мити овочі та фрукти;
- при кашлі, або чиханні закривати рот хусткою або ліктем;
- утримуватись від відвідувань місць скупчення людей.

Також фахівці радять: мийте взуття при поверненні додому, прання одягу має бути частішим, ніж раніше, проводіть дезінфекцію мобільних телефонів, телевізійних пультів, ключів. Слід утриматитсь від необовязкових поїздок. Керівники підприємств та установ рішенням протиепідемічної комісії зобов'язані забезпечити посилений дезінфекційний режим, а своїх працівників антисептиками, милом, електрорушниками, де немає - одноразовими, працівників торгівлі, аптек – масками.

Бажано використовувати для деяких категорій працівників дистанційне виконання обов'язків, в аптеках, торгівлі, інших сферах обслуговування не повинні працювати вагітні жінки.

У зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби у світі, нам всім потрібно зберігати спокій і виконувати те, що рекомендують медики. Перш за все - це дотримуватися максимально можливої самоізоляції.

Зазначимо, станом на 16 березня Україні зафіксували 7 випадків коронавірусу. Через це було введено карантин на 3 тижні, однак в церквах наразі не планують скасовувати богослужіння. З'явилась інформація, чи працюватимуть на Закарпатті кінотеатри, театр та дитячі кімнати. А також ринок ГІД, та "зелений" базар в Мукачеві і Краснодонців в Ужгороді.


Нагадаємо, що 16 березня по всій закарпатській області ввели посилений карантин. Разом з тим окремо в Ужгороді, Мукачеві та інших містах області.

Детальніше про те, чи бояться мешканці Мукачева спалаху коронавірусу та як захищаються від хвороб дивіться у сюжеті.

Дивіться також:

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також