Потужність лампи для манікюру: нюанси підбору обладнання

99
0

В роботі сучасного нейл-майстра величезна кількість процесів засноване на гелевих матеріалах: покриття гель-лаком, нарощування, дизайн гель-фарбами тощо.

Технологія їх використання має на увазі обов'язковий етап полімеризації - затвердіння речовин під особливим випромінюванням. Тут і потрібні лампи для сушіння нігтів - обладнання, без якого завершити жоден гелевий манікюр неможливо. Основний параметр такої техніки - потужність, і саме з її вибором у майстрів часто виникають складності.

Особливості різних видів ламп

На сьогоднішній день на ринку індустрії краси представлено три основні різновиди ламп для манікюру:

  • ультрафіолетові (UV) - найпоширеніші, так як вони були першими. Раніше нормою вважалося мати таке обладнання з однією лампочкою потужністю в 9 ват, але сьогодні в професійній діяльності такі моделі не використовуються - сушка займає надто багато часу. Уф-лампи для манікюру не підійдуть для матеріалів, які позначені як лід-активні;
  • світлодіодні (LED) - за просушку покриття відповідають світлодіоди, розташовані у верхній частині лампи. Відрізняються такі моделі здатністю швидко просушувати шари матеріалу, довгий час не виходячи з ладу;
  • гібридні (LED + CCFL). Прилади такого типу мають відразу два види ламп всередині, - світлодіодні і люмінесцентні з холодним катодом, - завдяки чому швидко справляються зі своїм завданням. Основна їхня перевага - можливість ефективної сушки будь-яких типів матеріалів, і UV-активних, і led-отверждаємих. Вони не підвищують температуру покриття, а тому безпечні і для нігтів, і для шкіри.

Кожен з приладів здатний забезпечувати умови для ефективної полімеризації гелю на нігтях, але швидкість цього процесу безпосередньо залежить від головного параметра, який актуальний для всіх видів апаратів - потужності.

Вибір потужності лампи для гель-лаку

У кожному інтернет-магазині для нейл-майстрів, наприклад, https://shellnail.com.ua/uf-lamps/, ви обов'язково зіткнетеся з величезним розкидом показника потужності у ламп. Можна зустріти варіанти від 6 до 168 Вт, що ще більше заплутує. При покупці варто враховувати такі особливості експлуатації:

  • головну роль має тип професійних матеріалів, з якими працює майстер. Для гель-лаку потужність потрібна менше, можна впоратися і звичайною лампою з потужністю до 36 Вт. Для нарощування вже такий варіант буде вимагати занадто багато часу (близько 3 хвилин), тому варто віддати перевагу серйозним моделям (від 72 Вт);
  • при необхідності просушити товстий шар матеріалу або покриття з щільним пігментом лампа малої потужності може не впоратися. Як результат - візуальні недоліки і рідкий всередині гель. Тому завжди варто вибирати потужність з запасом - нехай вартість буде вище, але в разі нестандартної задачі не виникне проблем;
  • якщо купується пристрій для домашнього використання, то немає сенсу гнатися за високими потужностями. Варто розуміти, що малопотужна лампа 9-18 Вт не тільки буде коштувати недорого, але і за своїми габаритними характеристиками буде компактніше, в неї цілком можна вмістити пальці однієї руки. Лампи з характеристиками потужності на 54, 72, 120 Вт - це варіанти майстрів з великим завантаженням. Вони і крупніше за розмірами, і набагато швидше сушать покриття - якісні лід лампи для манікюру справляються з гель-лаком за 15-30 секунд.

Не можна сказати, яка потужність для лампи краще - все індивідуально, залежить від специфіки роботи і ступінь завантаження. Свою функцію виконують всі без винятку пристрої, різниця лише в тому, як швидко.

У виборі лампи для манікюру є і інші параметри, які варто враховувати. Мають значення додаткові функції, наявність таймера, зручність включення, міцність всіх елементів, наявність знімного дна і т.д. Одне можна сказати точно - за універсальність і зручність доведеться платити, якісні гібридні лампи зі спіраллю холодного катода вважаються найефективнішими і довговічними, але і коштують дорожче інших.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також